Page arrow

Najavljen Festival europske kratke priče

Large fekp 2021 ig post
Utorak
01.06.2021.

Festival europske kratke priče, najstariji festival posvećen priči, ove godine slavi 20. godišnjicu postojanja. Ovo jubilarno izdanje održava se u Zagrebu te na otocima Hvaru i Visu, od 6. do 11. lipnja.

Festival se otvara 6. lipnja u 19 sati u kinu Tuškanac razgovorom s jednim od značajnih suvremenih pisaca, Paulom Austerom, koji će se publici pridružiti Zoomom na velikom platnu. S njim će razgovarati profesor Tomislav Brlek i umjetnički direktor festivala Roman Simić. Zagrebački program nastavlja se u Knjižari Fraktura promocijom nove zbirke priča Mliječni zubi Lane Bastašić te razgovorima s legendama američke književnosti, Siri Hustvedt i Lorrie Moore.

Na programu u Booksi Lana Bastašić će razgovarati s polaznicama i polaznicima radionica kreativnog pisanja Bookse i Centra za kreativno pisanje, a tu je i program FEKP Unplugged: Priče na otvorenom, na kojem gostuju Mirjana Dugandžija, Jadranka Pintarić i Edo Popović. FEKP se zatvara 11. lipnja u 20 sati u Vintage Industrial Baru Zoom razgovorom s Lydijom Davis, proslavljenom autoricom i dobitnicom Man Bookera, nakon čega će se održati koncert slovenskog glumca i harmonikaša Janeza Škofa.

Otvorenje, zatvaranje i program u Frakturi moći će se pratiti i uživo preko YouTube kanala FEKP-a.

7. i 8. lipnja dio festivalske karavane gostuje na otoku Visu, i to u Kulturnom centru Vitić u Komiži i u uvali Mala Travna, kod pisca i gastronoma Senka Karuze. U Komiži se organizira dalmatinska kratkopričaška večer s Renatom Baretićem, Ivicom Ivaniševićem, Senkom Karuzom, Tanjom Mravak i Koranom Serdarević, dok na programu Književni jazz u Maloj Travni svoju književnost čitaju Andrej Blatnik, Katarina Brajdić, Ivan Jozić, Zoran Ferić, Miroslav Mićanović, Robert Mlinarec i Sven Popović.

S Visa FEKP putuje na Hvar, gdje 10. lipnja u hvarskoj Venerandi nastupaju Senko Karuza, Marinko Koščec, Kristian Novak, Olja Savičević Ivančević, Zorka Bibić i Lara Stojanović. 11. lipnja putuje se u Stari Grad i Muzej Staroga Grada, gdje otočku priču zaokružuju Renato Baretić, Andrej Blatnik, Miroslav Mićanović i Jurica Pavičić.  

Uz večernji program, na Visu i Hvaru pisci će se susresti i s učenicima osnovnih i srednjih škola i naučiti kako nove generacije zamišljaju i promišljaju književnost.

Detaljan program i popis autora i autorica pronađite na stranici Festivala europske kratke priče. Svakako dođite!


Izvor: FEKP

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu