Kreativno pisanje

Srijeda
29.08.2012.

U Hrvatskoj još ne postoji akademski smjer kreativnog pisanja, premda bi nedavna profesionalizacija pisanja trebala otvoriti mogućnost otvaranja sveučilišnog odsjeka za kreativno pisanje. Ipak, ukoliko vam se ne da čekati otvaranje ili ukoliko vam tečaj kreativnog pisanja u Booksi nije dovoljan, zanimat će vas inicijativa udruge Academy of Achievement.

Naime, ova neprofitna udruga iz Washingtona prikupila je niz video i audio snimki predavanja iz kreativnog pisanja, te ih je učinila dostupnima javnosti. Možete besplatno skinuti predavanja Nore Ephron, Johna Updikea, Toni Morrison, Carlosa Fuentesa, Normana Mailera i drugih. Osim snimki, na stranicama udruge možete pronaći i razgovore s piscima.

Link na predavanja dostupan je ovdje ,na stranicama Open Culturea, zajedno s brojnim drugim besplatnim predavanjima iz različitih područja.

izvor: Open Culture
foto: TechCrunch (na slici Nora Ephron)

Možda će vas zanimati
Kritike
28.08.2017.

Seciranje mrtvog tkiva

'Autopsija teksta' Nebojše Lujanovića priručnik je kreativnog pisanja koji može mnogo podučiti, ali i obeshrabriti početnike.

Piše: Vladimir Arsenić

U fokusu
12.11.2015.

Škole kreativnog pisanja: da ili da?

Poučavanje 'kreativnog pisanja' u Hrvatskoj je i dalje tečaj premda u Americi i Evropi postoji duga tradicija sveučilišnog poučavanja. 

Piše: Neven Svilar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu