Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 21h, nedjeljom od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open every day except Monday from 10am to 9pm; Sunday from 10am to 6pm.
Close
Page arrow

Knjigu o planini slušajte na planini

Large milan i matej  2 of 36

Matej Meštrović i Milan Majerović-Stilinović; foto: Filip Kovačević.

Srijeda
26.05.2021.

Ako ste pomislili da je naslov ove vijesti previše meta, tu smo da vas razuvjerimo. Naime, upravo je objavljena audio verzija knjige Što sam naučio na planini Milana Majerovića-Stilinovića, što znači da je možete bezbrižno ponijeti sa sobom i čitati, odnosno, slušati, dok se penjete Medvednicom, Velebitom ili kojom drugom planinom. Naravno, knjiga je pogodna i za slušanje na drugim mjestima, ovisno o preferencijama i kondiciji u kojoj se nalazite.

Knjiga je prvotno objavljena u srpnju prošle godine u izdanju zagrebačkog Libricona, a sada je zaživjela u audio izdanju na aplikaciji za pametne telefone Book&Zvook. Autor, dugogodišnji radijski i televizijski novinar, osobno je pročitao zbirku od 50 kratkih 'priča u hodu' koje su već zavoljeli mnogi ljubitelji planina, hodanja i književnosti izvan okvira.

''Knjigu sam već rado čitao na raznim lokacijama: od knjižnica i kino dvorana na Festivalu svjetske književnosti i Festivalu europske kratke priče u Zagrebu, preko otvorenih planinskih livada Mosora na Mosor Film Festivalu i velebitskog Highlandera do Medvednice gdje smo je prošle jeseni u jednom danu predstavili pred četiri planinarska doma. Sad je mogu čuti i oni koji na takva mjesta ne mogu doći, ili jednostavno žele drukčiji doživljaj knjige, žele je slušati u pokretu, vožnji, ili mirujući u opuštajućem okruženju“, kaže Milan.

A što je o (ne)iskustvu planinarenja, susreta s prirodom, ljudima i samim sobom u parku ispred Bookse prošlog ljeta rekao Miljenki Buljević, obavezno provjerite u snimci njihovog razgovora

Audio izdanje knjige obogaćeno je glazbom našeg poznatog skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića, a aplikacija Book&Zvook na kojoj je možete pronaći dostupna za sve Android i iOS uređaje. ''Ovo je naše najšumovitije audio izdanje do danas“, kaže Ljubica Letinić, koja uz Lanu Deban potpisuje produkciju izdanja: ''Naime, Milanove poetske, iskustvene, zaigrane i meditativne planinske putne bilješke prati zanimljiva igra zvukova prirode i Meštrovićeve glazbe s nagrađenog, najnovijeg albuma Piano Waves i ranijeg, inspiriranog planinom, Zvuci Velebita. Ova predivna suradnja kao rezultat ima raskošno audio izdanje, i doista donosi novi doživljaj već dobro poznate i popularne knjige.“

Ugodno vam slušanje, bilo uz pogled s prozora, bilo s Velebita!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu