Finalisti nagrade Costa

Utorak
26.11.2013.
Costa book award prestižna je nagrada koja se dodjeljuje autorima iz Ujedinjenog Kraljevstva i Irske. Prošle godine u svih pet kategorija pobijedile su autorice, a i ove godine u finalu kategorije za najbolji roman nalaze se isključivo žene. U finalu su tako Kate Atkinson (Life After Life), Maggie O'Farrell (Instructions for a Heatwave), Evie Wyld (All the Birds, Singing) i posthumno nominirana Bernardine Bishop (Unexpected Lessons in Love).
U kategoriji poezije valja izdvojiti nominaciju Clivea Jamesa za prijevod Danteove Božanske komedije. U kategoriji biografije nalaze se prilično raznovrsna djela, od knjige Gavina Francisa o životu pingvina na Antarktici preko istraživanja Olivie Laing o tome zašto su veliki pisci često bili alkoholičari te do biografije Gabrielea D'Annunzija za koji je autorica Lucy Hughes-Hallett dobila nagradu Samuel Johnson
Sve nominacije možete pogledati ovdje.
izvor: The Guardian
foto: Mark

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu