Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Čitanje povijesti na Kliofestu

Large za fotku

Johannes Moreelse, Clio – Muse of History, WikiArt

Ponedjeljak
16.05.2022.

Muza povijesti i junačnog pjesništva Klio uskoro će zapjevati punim glasom, i to na devetom izdanju Festivala povijesti Kliofest koji se, nakon online izdanja, vraća u punom formatu. 

Novo izdanje festivala održat će se od 17. do 20. svibnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Knjižnici Bogdana Ogrizovića i Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, uz više lokacija u Hrvatskoj, kada će se predstaviti aktualna domaća i inozemna historiografska produkcija. U program je uključen i niz okruglih stolova i tribina, od onih posvećenih „zanatu povjesničara“ do rasprava vezanih za rat u Ukrajini, odnose Kine i jugoistočne Europe, žensku povijest, povijest Slovenaca do brojnih drugih. 

Budući da nas uvijek zanima književnost, saznajemo da će biti predstavljene brojne nove knjige različite tematike, od prapovijesti do suvremenosti, i to ne samo hrvatske povijesti, već i europske i svjetske tematike. U auli NSK možete obići i prigodni sajam na kojem će naslove po promotivnim cijenama ponuditi pedesetak najznačajnijih domaćih nakladnika s područja društveno-humanističkih znanosti. 

U raspravama i promocijama sudjelovat će i niz sudionika iz inozemstva (Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kine, Mađarske, Njemačke, Slovenije, Srbije, Ukrajine i dr.). Osim pet tematskih izložbi (o iseljavanju Talijana nakon Drugog svjetskog rata, radnim akcijama, Hrvatima u Tridesetogodišnjem ratu…), očekuju nas i dva povjesničarska pub-kviza.

Detaljni program pogledajte ovdje, a sve festivalske novosti pratite i putem Kliofest Facebooka i Youtube kanala

Izvor: Kliofest.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu