Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Banijska živa knjižnica

Large novo

Foto: Facebook.

Srijeda
07.12.2022.

Ima nešto posebno u tome kada je priča neposredna, izgovorena, kada se njezinom nastajanju svjedoči uživo. 

Program Banijska živa knjižnica:  napete priče o potresu, obnovi i solidarnosti na Human Rights film Festivalu donosi zbirku napetih priča protagonista i protagonistkinja obnove i potresa na Baniji u širokom spektru žanrova – od slikovnica i toplih ljudskih priča, street-art kataloga, preko političkog trilera, romana ceste i magijskog realizma preživljavanja.

Dijeljenje živih priča možete popratiti sutra, 8. prosinca 2022. godine s početkom u 19 sati u Dokukinu Kic. Banijsku živu knjižnicu zajednički organiziraju zaklada SOLIDARNA i Srpsko narodno vijeće u okviru programa Banija se budi koji nastoji podržati i dinamizirati kulturni aktivizam i razvojnu suradnju širom potresom pogođenih zajednica.

Knjižničarke Banijske knjižnice su Doria Jukić (CKP POKAZ) i Marina Škrabalo (Zaklada SOLIDARNA) i one će vam predstaviti sve sugovornike u ulozi živih knjiga i poslužiti kao vodič da se snađete kroz žanrove i police. 

Na policama, odnosno na pozornici, najavljeni su različiti žanrovi, a žive knjige uključuju: džepni priručnik za volontersko samoorganiziranje, roman za ponijeti na teren, odnosno Luku Juranića & SLOGU i njegovu priču o tome kako su građani zatrpali Banovinu solidarnošću, zatim špijunski strip u nastavcima u kojemu će o epizodi obnova govoriti Željko Mandić (Stolarija Madić iz Gline), Pero Vručinić (ZAMAH) i Karla Pudar (SOLIDARNA), pa i slikovnicu i radnu bilježnicu Mirne Brođanac i Ane Zubak pod nazivom „Umjetnost za oporavak banijskih djetinjstava“. 

Čitav popis sudionika koje ćete na tren moći "posuditi" pronađite ovdje. Za sudjelovanje u Banijskoj živoj knjižnici nisu potrebne prijave. 

Nakon interaktivne Banijske žive knjižnice, od 21 sat slijedi projekcija filma Tee Lukač Koreni koji bilježi život na Baniji neposredno pred potres, u svoj punini njenih rana, ali i ljudske snage.

Imate li kakvih pitanja ili tražite dodatne informacije, ne ustručavajte se kontaktirati ovaj mail: marina.skrabalo@solidarna.hr. Dođite u Banijsku knjižnicu i kao živi čitatelji i čitateljice saznajte o iskustvima solidarne borbe za banijsko održivo sutra.

Izvor: Facebook.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu