Amazonov natječaj

Utorak
04.12.2012.

Počele su prijave za šesti Amazonov natječaj Breakthrough Novel Award za najbolji neobjavljeni roman na engleskom jeziku. Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija za različite žanrove: romansa, misterij/triler, SF/fantasy/horor, fikcija za mladež i fikcija općenito.

Pobjednik u svakoj kategoriji odnosi 50.000 dolara, a ostalih četvero finalista dobiva ugovor za objavljivanje knjige i 15.000 dolara predujma.

Ovdje možete pronaći sve upute za sudjelovanje. Valja istaknuti da se treba prijaviti sa sažetkom, tzv. pitchom koji treba sadržavati do 300 riječi u kojima se objašnjavaju koncept, protagonist i spisateljski stil. Uz njega, treba imati i odlomak iz romana (3000 - 5000 riječi) i sam rukopis romana (50.000 - 150.000 riječi).

Naposljetku, valja napomenuti kako je Amazon otkazao suradnju s višegodišnjim izdavačkim partnerom ove nagrade Penguinom pa će tako nagrađene romane objaviti Amazon Publishing. Dio razloga leži u sukobu između Amazona i Penguina zbog namještanja cijena e-knjiga, a dio leži u tome da Amazon vjerojatno pokušava ojačati na svakom području književne produkcije i distribucije. Upućuju li ovakvi detalji na to da je Amazonov konačni cilj monopoliziranje književnog tržišta? Prosudite sami.

izvor: GalleyCat
foto: joe.ross

Možda će vas zanimati
Književne svilarije
06.11.2014.

Književni megdan

Polemika kao književna forma polako izumire. Umjesto toga imamo pogrdne tweetove i komentare na Amazonu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu