Page arrow

VBZ-ov natječaj za roman u rukopisu 2019

Large vbz
Srijeda
14.11.2018.
Izdavačka kuća V.B.Z. petnaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Autora najboljeg romana u rukopisu očekuje novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kuna.
Rok za slanje rukopisa na natječaj je 1.2.2019. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom. Tekst javnog natječaja s detaljnim propozicijama dostupan je na internetskim stranicama izdavača.
Žiri će i ove godine djelovati u sastavu: Zoran Ferić, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Strahimir Primorac i Drago Glamuzina, a važna novost je da će od ove godine pobjednički roman osim na hrvatskom biti objavljen i na engleskom jeziku, u izdanju britanske nakladničke kuće Istros Books.
Nagradu su posljednjih godina primili Ivica Prtenjača (Brdo), Marina Vujčić (Susjed), Lada Vukić (Specijalna potreba) i Ivica Ivanišević (Knjiga žalbe) te Marina Šur Puhlovski (Divljakuša).

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu