Četvrtak
05.09.2013.

Novi semestar Kuće kreativnog pisanja
Extra_large_kuca_kreativnog_pisanja
A+ A-

Projekt 'Kuća kreativnog pisanja' pokrenula je prije godinu dana koordinacija splitskih udruga za promicanje književnosti Bookvica, Kurs i Pričigin, u suradnji sa splitskim ogrankom Hrvatskog društva pisaca. U realizaciju projekta kao predavači su se uključili profesionalni pisci Marinko Koščec, kao kreator programa, te Renato Baretić i Nebojša Lujanović.

U protekla dva semestra kroz Kuću je prošlo pedesetak polaznika, koji su u siječnju i lipnju 2013. svoje radove predstavili široj publici na iznimno dobro posjećenim književnim večerima.

Osim što polaznici u malim skupinama (maksimalno 8-10 osoba) 'bruse' autorsku ruku, u interakciji s ostalim sudionicima dobivaju dragocjene povratne informacije te su u prilici razvijati vlastite kritičarske sposobnosti jer se od njih kontinuirano očekuje da komentiraju radove svojih kolega. Ujedno, u smislu širem od gradnje teksta, radionica snažno doprinosi njihovoj pismenoj kulturi, čitanju, razumijevanju i tumačenju svijeta, te samo-artikulaciji, pa i samo-percepciji.

Radionica pruža mogućnost polaznicima da uobliče i usavrše svoju želju i potrebu za pisanjem, a u kontekstu aktualne teme – priznavanja polja 'književnost' odnosno grane 'spisatelj' unutar nacionalne akademske zajednice – nudi im kvalitetno polazište i za eventualno profesionalno bavljenje pisanjem.

Tečaj obuhvaća 40 sati u ukupnom trajanju od 4 mjeseca, a radionice se održavaju petkom poslijepodne i uvečer te subotom prijepodne. Jednom mjesečno, u sklopu bonus sati, organiziraju se druženja s inozemnim i domaćim književnicima i književnicama.

UPISI u novi semestar, i za 1. i za 2. stupanj tečaja, traju od 5.9. – 5.10.2013., a tečaj započinje 11.10.2013.

Zainteresirani (uvjet je da budu stariji od 15 godina) se mogu prijaviti i dobiti podrobnije informacije preko Facebook profila 'Kuća kreativnog pisanja' ili e-maila: kucakreativnogpisanja@gmail.com.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.