Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za kratku priču na slobodnu temu

Large kremsnita
Srijeda
03.04.2013.

Na natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim jezikom, svaki samo s jednim radom, a tema kratke priče je slobodna. Rok za prijavu je 30. lipnja 2013.

Kratka priča ne smije biti već objavljena, a može imati najviše 9.000 znakova (s prazninama), odnosno 5 kartica teksta.

Natječaj je anoniman, stoga kratke priče treba slati u 5 primjeraka i na CD-u, označene šifrom, na adresu: Gradska knjižnica Samobor, Krležina 9, 10430 Samobor, s naznakom 'Natječaj za kratku priču', a ostale podatke: puno ime i prezime autora/autorice, adresa, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj kuverti s naznakom "osobni podaci". Neće se uzimati u obzir ulomci iz većih proznih cjelina ili već objelodanjeni radovi.

Nepotpune prijave ili priče koje ne odgovaraju zadanom broju znakova (kartica) te ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče ocijenit će stručni žiri te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu.

Nagrade su novčane.
1. nagrada 1.500 kuna
2. nagrada 1.000 kuna
3. nagrada 500 kuna

Osim toga, žiri će izabrati 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske knjižnice Samobor i u tiskanom izdanju u Zborniku.

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča bit će organizirano povodom Mjeseca hrvatske knjige 2013. i proslave Dana grada Samobora.

Možda će vas zanimati
Pisma Pukovniku
Homepage samobor 18.06.2015.

Booksa na kotačima: Samobor

Samobor nije samo grad kremšnita i dudova svilca, bilježi dr. Draguljče, već i heavy-metalaca, stripaša i mnogih vrsta piva.

Piše: F. B.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu