Page arrow

Natječaj za kratku priču 'More riječi'

Large 1

Facebook, 'A Sea of Words'

Petak
10.06.2022.

Zaklada Anna Lindh i Europski institut za Mediteran objavili su međunarodni natječaj za kratku priču More riječi (A Sea of Words) na koji se mogu prijaviti mlade autorice i autori (između 18 i 30 godina) iz 43 zemlje euromediteranske regije.

Ovogodišnja tema natječaja vezana je uz suočavanje s različitim oblicima rodno uvjetovane diskriminacije i razvijanje modela transformacije naše stvarnosti. Mladi su pozvani da podijele svoja iskustva i stavove u formi kratke priče koja će otvoriti prostor za daljnji dijalog.

Kratka priča ne smije dosad biti objavljivana, ne smije biti duža od 2 500 riječi i može biti napisana na nekom od službenih jezika država euromediteranske regije. Rok za slanje priča je 10. srpnja 2022. godine. 

Deset finalista čije priče uđu u uži krug bit će pozvani u Barcelonu 24. studenog 2022. godine kako bi sudjelovali u obilježavanju dana Mediterana, kada će se održati i promocija publikacije nagrađenih radova.

Za više detalja o natječaju kliknite na ovaj link

O ovom natječaju, kao i iskustvu druženja u Barceloni, više možete saznati iz razgovora s prošlogodišnjim finalistima, Ahmedom O. Benomranom iz Libije i Kristinom Stankova iz Bugarske te Alarom Tuğçe Egesoy iz Turske i Mahmoudom Jamalom Mikdadijem iz Jordana.

Sretno s prijavama!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu