Page arrow

Konkurirajte za Prozak i Na vrh jezika!

Large untitled design   2021 12 02t155640.561

Mike Tinnion, Unsplash.

Četvrtak
02.12.2021.

Ako ste mlada spisateljica ili pisac, pjesnikinja ili pjesnik, onda vam nagrade Prozak i Na vrh jezika sasvim sigurno zvuče poznato. A ako ne, pravo je vrijeme da se informirate - nagrade se dodjeljuju autoricama i autorima do 35 godina za prozni i pjesnički rukopis. 

Natječaj je otvoren cijele godine (što ne znači da trebate prokrastinirati, mladost brzo prođe), no ako imate spremne radove, pošaljite ih do 31. prosinca, kada završava natječaj za 2021. godinu. Nagrade pobjedničkim rukopisima bit će dodijeljene na festivalu Prvi prozak na vrh jezika, a osim toga, sprema im se i objavljivanje.

Festival, koji se odvija u ljetnim danima, već je tradicionalno jedno od najživljih, najveselijih i najmnogoljudnijih književnih zbivanja u parkovskom izdanju Bookse - ako nam ne vjerujete, samo pogledajte snimke s ovogodišnjeg festivala na kojima smo vodili zanimljive i pametne razgovore s Lucom Kozina, dobitnicom Prozaka, Marijom Skočibušić, dobitnicom Na vrh jezika, Goranovkom Vidom Sever, Lorom TomašVanjom Šunjić, a tu je i snimka dramatizacije zbirke poezije Patnje mlade Hane Katje Gorečan.

Dakle, žurno izvadite svoje rukopise iz prašnjavih ladica i starih foldera te ih uz kratku biografiju i vlastitu fotografiju pošaljite na prozaknatjecaj@gmail.com ili navrhjezika@gmail.com. Sretno!


Izvor: Prvi prozak na vrh jezika

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu