Za boravak u klubu Booksa potrebna je Covid potvrda. / Covid Certificate is mandatory in Booksa.
Close
Page arrow

Pisati uz pomoć Shakespearea

Large shakey
Ponedjeljak
18.03.2013.

Google je pokrenuo zgodni mali projekt koji omogućuje pisanje uz intervencije autora kao što su Dickens, Shakespeare, Dostojevski, Dickinson, Poe i Nietzsche.

Google se za pomoć nije obratio medijima i vidovnjacima, nego programerima koji su ugradili književne tekstove ovih autora u Googleov program za pisanje Google Docs. Upisivanjem teksta u program, u tekstu će se pojaviti stilske ispravke i izrazi karakteristični za pojedine autore. Kako to izgleda u praksi, možete vidjeti u ovom kratkom filmu, a na istom linku možete pokušati i sami napisati svoju priču dok vam veliki pisci dišu za vratom.

izvor: Galley Cat
foto: Calamity Meg

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage anatomija 28.08.2017.

Seciranje mrtvog tkiva

'Autopsija teksta' Nebojše Lujanovića priručnik je kreativnog pisanja koji može mnogo podučiti, ali i obeshrabriti početnike.

Piše: Vladimir Arsenić

U fokusu
Homepage creative writing 12.11.2015.

Škole kreativnog pisanja: da ili da?

Poučavanje 'kreativnog pisanja' u Hrvatskoj je i dalje tečaj premda u Americi i Evropi postoji duga tradicija sveučilišnog poučavanja. 

Piše: Neven Svilar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu