Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

V.B.Z. je raspisao svoj natječaj

Large 271
Srijeda
04.07.2007.

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 3. srpnja 2007. nakladnik V.B.Z. obavijestio je predstavnike medija o raspisivanju Natječaja za V.B.Z.-ovu književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2007. godine.

Godišnja nagrada V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman ustanovljena je 2002. godine na prijedlog književnika i novinara Miljenka Jergovića. Iste godine nagradu dobiva Josip Mlakić za roman Živi i mrtvi, a 2003. godine nagradu su podijelili Marinko Koščec za roman Wonderland i Jelena Marković za roman Escajg za teletinu. Godine 2004. V.B.Z.-u se kao partner Nagrade pridružuje Večernji list i partnerska suradnja V.B.Z. i Večernjeg lista traje sljedeće tri godine.

Svi dosadašnji pobjednički romani tiskani su u nakladi V.B.Z.-a i nagrađeni s 100.000,00 kn. Pobjednički romani Koljivo (2004) Davora Špišića, Kad je bio juli (2005) Nure Bazdulj Hubijar i Pravi se da ovo nisi vidio (2006) Hrvoja Šalkovića tiskani su u velikim nakladama te prodavani, osim u knjižarama, kao novinska izdanja uz Večernji list po vrlo povoljnoj cijeni.

Ove godine V.B.Z. natječaj raspisuje samostalno, ali je otvoren za pregovore s novim partnerima ukoliko u okviru takve moguće partnerske suradnje prepozna mogućnost daljnjeg poticaja za V.B.Z.-ov natječaj, a time i doprinos razvoju književnosti na hrvatskom i drugim štokavskim jezicima, objavljivanju knjiga u većim nakladama i popularizaciji književnosti te prezentiranju naše književnosti u inozemstvu.

Članovi žirija 2007. godine su Miljenko Jergović (predsjednik žirija), Julijana Matanović, Zoran Ferić, Strahimir Primorac i Nenad Rizvanović.

Rok za prijavu na Natječaj je 23. kolovoza 2007., rukopisi moraju biti dostavljeni u 5 primjeraka pod šifrom, a uz rukopise se prilaže i zapečaćena omotnica s podacima autora.

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu