Ponedjeljak
21.05.2007.

Umro je Albert Goldstein

booksaA+ A-

ZAGREB - U priopćenju iz Instituta za demokraciju iDEMO i Izdanja Antibarbarus d.o.o. stoji da je Albert Goldstein bio jedan od osnivača Društva pisaca, urednik, književnik i prevoditelj te direktor Izdanja Antibarbarus d.o.o., a tijekom četrdesetak godina profesionalnog djelovanja objavljivao je značajne knjige čime je zadužio hrvatsku kulturu. Rođen je 1943. u Zagrebu gdje je na Filozofskom fakultetu završio studij povijesti umjetnosti i komparativne književnosti.

Od 1969. član je Društva hrvatskih književnika i jedan je od osnivača Hrvatskog društva pisaca. Član je hrvatskog PEN-a, a obnašao je i dužnost predsjednika Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskog gospodarskoj komori.

Uređivao je niz biblioteka u Grafičkom zavodu Hrvatske, bio je direktor i glavni urednik izdavača August Cesarec, a od 1993. direktor i urednik u svojoj izdavačkoj kući Izdanja Antibarbarus d.o.o.

Za svoj rad primio je brojne nagrade - Goranovu, J.J. Strossmayer, Grada Zagreba i Kiklopa za znanstveno-popularnu knjigu godine.

Posljednji ispraćaj Alberta Goldsteina bit će na zagrebačkom Krematoriju u srijedu 23. svibnja u 10 sati. (Hina)

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.