Ponedjeljak
10.02.2020.

Što mi je ovo trebalo?
Extra_large_books-3403121_1280
A+ A-


Ove godine Booksa organizira četiri razgovora na kojima će osobe od pera i rječnika podijeliti svoja iskustva boravka na književnim ili prevoditeljskim rezidencijama.

Većina nas koji nismo bili na njima smatra rezidencije divnim plaćenim putovanjem na lijepo i udaljeno mjesto na kome imaš svo vrijeme svijeta samo za svoje pisanje ili prevođenje. Namjera je ovih razgovora saznati koliko je to istina, a koliko pusti sanak, koje preduvjete morate imati da upadnete na to „radno mjesto", a kad ga jednom ugrabite što se od vas očekuje, je li u stvarnosti sve tako obećavajuće, na što sve treba misliti, a koja očekivanja je odmah bolje prekrižiti.

Razgovor će dati dublji uvid u prilike koje su vezane za ideju organiziranja i sudjelovanja u rezidencijalnom boravku: rad u drugačijem kontekstu, interakcija s kulturnom, umjetničkom i društvenom scenom, te kritički osvrt na utjecaj na lokalnu zajednicu i književnu produkciju, kao i poticanje kulturnog turizma.

Prvi koji će na ova pitanja ponuditi svoje odgovore su Marko Pogačar, pjesnik s ponajviše rezidencija u džepu i pasošu i Ivan Sršen, izdavač i urednik koji je 2018. pokrenuo književnu rezidenciju na lijepoj nam obali.

Dođite sutra u 19h, pripremite pitanja i sudjelujte u razgovoru!

Foto: izvor.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.