Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Sjećanja na Crnogorce

Large 569
Srijeda
19.12.2007.

Još su uvijek svježa sjećanja na lijepe trenutke provedene u ugodnom društvu crnogorskih književnika koji su u Zagrebu boravili od 20. do 23. studenog u sklopu 3. Revije malih književnosti, Booksinog festivala na kojem se svake godine zagrebačkoj publici predstavljaju mladi književnici zemalja iz regije. Sjećate se, u izboru Andreja Nikolaidisa i Ognjena Spahića, ugostili smo Ivanu Vojvodić, Draganu Tripković, Jovanku Uljarević, Vladimira Ðurišića, Jelenu Nelević Martinović, Nikolu Nikolaidisa i Vladimira Vojinovića.

Iako smo na okruglom stolu imali prilike čuti o problemima političke, ideološke i infrastrukturalne prirode s kojima se crnogorski pisac svakodnevno susreće, (o čemu podrobnije piše Andrej Nikolaidis u tekstu Oni pišu usprkos ništavilu) ti su mladi autori, od kojih su dvojica prozaici (Nikola Nikolaidis i Vladimir Vojinović), a ostali pjesnici, crnogorsku književnost uistinu predstavili u najboljem svjetlu.

Zbog toga su i ugošćeni u emisiji 'Književni utorak' Hrvatskoga radija 1. program, koja vam je dostupna na ovom linku. Ako ste ih iz nekog razloga propustili poslušati u Booksi, upućujemo vas na ovu 50-minutnu snimku u kojoj ćete čuti njihove odabrane tekstove, ali i njihova razmišljanja kako o crnogorskoj, tako i o književnosti općenito.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu