Utorak
27.03.2018.

Republika rock'n'rolla
Extra_large_sedma
Nova naslovnica Alema Ćurina
A+ A-
Sa zadovoljstvom prenosimo vijest o novom izdanju knjige Sedma republika: Pop kultura u YU raspadu novinara, pisca, kantautora, urednika i našeg prijatelja Ante Perkovića.

Sedma republika je prvi put objavljena 2011., a Perković je u njoj opisao duhovni i kulturni prostor koji se u Jugoslaviji potpiren rock'n'rollom stvarao u '60-ima, kulminirao s novim valom i raspao se zajedno s državom.
 
Godinu dana nakon što je Ante preminuo, izdavač Rockmark pripremio je novo izdanje knjige koja je već godinama rasprodana i nedostupna, a itekako tražena. Novo izdanje nadopunjeno je riječima prijatelja i kolega Dubravka Ivaniša, Darka Rundeka, Aleksandra Dragaša, Dragana Kremera, Petra Janjatovića – te tekstovima pjesama koje se spominju u knjizi i između redaka.
 
"Nikad ranije nisam sreo štivo o muzici tako blisko mom razumijevanju nje. Muzikalno pisano. Svirano", napisao je o Rundek o knjizi. 
 
"Kad je umro, upadljivo je bilo koliko su mainstream mediji u Hrvatskoj izbegavali da spomenu Sedmu republiku. I u tom tragičnom trenutku, ruke su nepogrešivo ispisivale ono što misle da je podobno. Kao da mu čaršija nikada nije oprostila smiren, razuman ton knjige. Jednostavne istine koje je sa duhom i prefinjenom ironijom ispisao", zapisao je u pogovoru Janjatović, autor Ex Yu rock enciklopedije.
 
Naslovnicu je još jednom dizajnirao splitski crtački genijalac Alem Ćurin.
 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.