Petak
08.05.2015.

Prvi prozak na vrh jezika

booksaExtra_large_ppnvj-
A+ A-
Dobili smo novi književni festival – Prvi prozak na vrh jezika održat će se 14. i 15. svibnja u kafiću U dvorištu u Zagrebu. Festival je nastao radi promoviranja i poticanja na stvaralaštvo, te umrežavanja mlađih istaknutih domaćih i regionalnih autora.
 
Program započinje u četvrtak 14.5. u 19 sati, kada će se dodijeliti nagrade Prozak i Na Vrh Jezika za 2014. godinu te predstaviti dobitnici Ružica Aščić (Prozak) i Darko Šeparović (Na Vrh Jezika). Nagrade će dodijeliti članovi žirija: Kruno Lokotar, koji je i pokretač festivala, Marko Pogačar i Olja Savičević Ivančević. Kasnije, u 21 sat promovirat će se knjige prošlogodišnjih dobitnika – Metakmorfoze Alena Brleka i 100% društveni uzgoj Ive Tkalec.
 
U petak 15.5. u 19 h očekuje nas okrugli stol na temu 'Nagrada za mlade autore' u kojem sudjeluju Neven Ušumović, Vladimir Arsenić i Kruno Lokotar, nakon čega slijedi promocija knjige Željke Horvat Čeč Moramo postati konkretni i čitanje dobitnika nagrada: Bojana Krivokapića (Edo Budiša) i Gorana Čolakhodžića (I.G.Kovačić).

Festival završava afterpartyjem poslije 23 sata u Vynilu u Bogovićevoj ulici.
 
Valentina Botica

Izvor: Kultipraktik

***

Ovaj tekst nastao je u sklopu Booksine prakse za mlade novinare.
 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.