Page arrow

Najljepše hrvatske knjige

Large 357
Utorak
11.09.2007.

Zaklada Stiftung Buchkunst iz Frankfurta potvrdila je izbor i prispijeće najljepših hrvatskih knjiga 2006./2007. za izložbu Book Art International koja se održava u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu od 10. do 14. listopada ove godine, te za izložbu Best Designed Books From All Over the World u sklopu sajma u Leipzigu (13. do 16. ožujka 2008).

Od 141 pristiglog naslova, žiri u sastavu - akademski slikar Marcel Bačić (predsjednik žirija), akademik Josip Bratulić, akademik Tonko Maroević, mr. sc. Mikica Maštrović, voditeljica Grafičke zbirke NSK i dizajner Luka Gusić izabrao je sljedeće naslove:

Mircea Eliade, Slike i simboli, Fabula Nova d.o.o, Goran Grčić, Znanje, 2006.

Zvonimir Balog, Zmijice, mačkobus i osmeronogi konj, Profil international d.o.o, Studio 2M, Profil, 2007.

Ive Šimat Banov, Marija Braut fotografije 1967 - 2005, Prometej d.o.o, Studio Rašić, Tiskara Zelina, 2007.

Darja Radović Mahečić, Moderna arhitektura u Hrvatskoj 1930-ih, Institut za povijest umjetnosti i Školska knjiga d.d, Aničić-Dominis dizajn_ured, Grafički zavod Hrvatske, 2007.

Višnja Bralić i Nina Kudiš Burić, Slikarska baština Istre, Institut za povijest umjrtnosti - Centar za povijesna istraživanja, Pinhead - Igor Kuduz, Kratis, 2006.

Ljiljana Kolešnik, Između Istoka i Zapada, Institut za povijest umjetnosti, Aničić-Dominis dizajn_ured, Grafomark, 2006.

Juraj Hrženjak (ur) i grupa autora, Bleiburg i Križni put 1945, Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, Alfred Pal, Multigraf Marketing, 2007.

Berislav Valušek i grupa autora, Renato Percan – Crtač, Matica hrvatska ogranak Pazin, Alfio Klarić, Grafomark, 2007.

Zdenka Pozaić i Antun Šoljan, Deset pjesama – Grafike, Zdenka Pozaić, Zdenka Pozaić, Tiskara Kolarić, 2007.

Dubravko Škiljan, Mappa mundi, Izdanja Antibarbarus d.o.o, Izdanja Antibarbarus, Grafomark, 2006.

Ines Prica i Tea Škokić, Split i drugi, Institut za etnologiju i folkloristiku Hrvatsko etnološko društvo, Formalin dizajn, Tiskara Zelina, 2007.

Suzana Marjanić i Antonija Z. Kiš, Kulturni bestijarij, Institut za etnologiju i folkloristiku i Hrvatska sveučilišna naklada, Grupa – studio, Tiskara Zelina, 2007.

Zorica Vitez i grupa autora, La cultura tradicional Croata, Institut za etnologiju i folkloristiku i Naklada Jesenski i Turk, Art Design Šiško i Tea Rittig Šiško, Kratis, 2007.

Goran Petercol, Bez struje – unplugged, Gliptoteka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Mileusnić i Serdarević, Intergrafika, 2007.

Boris Bućan, Lovac na ljudske glave, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti - kabinet grafike, Bachrach&Krištofić, Denona, 2007.

Slobodan Kaštela (ur) i grupa autora, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kroz fotografije, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, FAB, AKD, 2007.

Margarita Sveštarov Šimat (ur), Grafika, Galerija Canvas, Ranko Novak, AKD, 2006.

Ivan Kosić (ur) i grupa autora, Blago Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Studio Rašić, AKD, 2007.

Aleksandar Stipčević (ur) i grupa autora, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 1607-2007, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Studio Rašić, Alfacommerce, 2007.

Izabrane knjige bit će izložene na posebnom mjestu na frankfurtskom sajmu 2007, te na sajmu u Leipzigu 2008. godine. Nakon toga ostaju u trajnom vlasništvu Njemačkog muzeja knjige i tiskarstva. (MV Info)

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu