Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kvizni štab, 30.11.2007.

Large 526
Nedjelja
02.12.2007.

To je valjda i normalno u odnosu kviz-čovjek, baš kao i u odnosu muškarac-žena. U svakoj se vezi izgubi čar nakon plus minus dvadesetak mjeseci, ispravite me ako griješim. Mi smo stoga uložili žalbu tražeći povratak na staro – sastavljanje kviza je obveza tek nakon tri pobjede zaredom. To naravno ne znači da dobrovoljci koji žele sastavljati kviz to ne mogu napraviti (u dogovoru s Booksinim osobljem, naravno) kad ih je god volja.

Kako samo Gogo i ja protekli tjedan bili angažirani na izradi kataloga za VIDI e-novation, sastavljanju pitanja istinski smo prionuli tek u petak oko podneva. Naravno, dotad je postojao određeni fundus pitanja, iz kojega je trebalo izbaciti ona nedovoljno kvalitetna. Vjerovali ili ne, uz standardno tešku nam književnost, ovoga smo se puta namučili i oko zadnjeg pitanja iz sporta. Peras je bio uporan oko pitanja tko je "walley with the brolly"? Je l' znate? Pretpostavljam da ne. Kao prvo, ako i znate što je 'brolly' (kolokvijalni izraz za kišobran, od umbrella, jel) i 'walley' (to ste valjda u Mućkama naučili), tek ste na pola puta i znate da je riječ o nekom budalašu pod kišobranom. Točan odgovor je bivši izbornik reprezentacije Engleske Steve McClaren, a ovaj nadimak je dobio u 'The Sunu', nakon ispadanja od Hrvatske. Je l' vam drago što nije uvršteno ovo pitanje?

Na kvizu se okupio taman broj ljudi, znači nešto više od četrdeset igrača raspoređeni u deset ekipa. Dakle, kvizarili su: CDLC (5), Čelik (5), Tuborg vam predstavlja Kristijana Ptičara (5) /naslovna/, Slovenci (2), Doris i njezino vozilo (5), Zoran Ispičutura (3), Los Smegmas Cojones (5), Kraš Express nije kakao (5), Fali peti (4) i Cvjetno nasilje (4), kojima se ispričavam jer nisam znao da su si zadnji put osigurali mjesto na pobjedničkom postolju.

Čelik 

Kviz je počeo u revijalnom tonu – pitanjem iz prošlog Štaba. Trebalo je znati koje sam ekipe proglasio najraskalašenijima. Svi koji su čitali prošlotjedno izdanje, sigurno nisu imali nikakvih problema. Tako vam je to kad Minimax sastavlja kviz. Drugo pitanje bilo je najaktualnije pitanje svih vremena – trebalo je znati na kojim će lokacijama u Zagrebu (i to u vrijeme odigravanja kviza) živa legenda Dino Dvornik i Živa legenda održati koncertiće. Moram se pohvaliti da smo Peras i ja uspjeli stići u Studentski dom na Savi (i tamo čuti 'Ti si mi u mislima', 'Ja bih preživio' i 'Ella ee' – sve što je Dino odsvirao) i ne zakasniti na kviz.

Ako nastavim ovim tempom pisati o svakom pitanju posebno, nikad kraja. Stoga vas pozivam da ovdje odigrate kviz. Bolje je kad dođete, naravno, tada možete čuti i različite fore. Recimo, Marija je spomenula riječ pizza (pica) i onda je, da ne bi bilo zabune, krenula pojasniti da "je mislila na one što se jedu". Netko je prokomentirao da "sve se pice jedu" – i potpuno je u pravu.

CDLC

Umalo zaboravih reći da se trebala pojaviti ekipa Fade In-a (to su vam oni što rade 'Direkt') snimati kviz. To se nije dogodilo (mada nas je Marija nazvala i napomenula da se pristojno odjenemo), tako da se nemojte iznenaditi ako se na nekom od budućih kvizova pojave kamere. Na to vas je Marija počela navikavati, s obzirom da je ovo već drugi put zaredom da se fotka za vrijeme igranja kviza, pa će valjda biti lakše. Upravo stoga sam ja ulijetao na nekim pitanjima kao zamjena za voditelja – i sam sebi se gadim zbog toga – jer stvarno ne želim bradate voditelje! Obećavam da ću u petak doći obrijan.

Zahvaljujući tempu koji smo nabijali Iko i poglavito ja (Saša je više bio u điru nego s nama, a Gogo je otišao na Springsteena u Mannheim), kviz je završen relativno brzo – već oko 22 sata proglašeni su pobjednici, kojima je tako ostavljeno dovoljno vremena da ostave utržak na šanku. Pobjedu su odnijeli Los Smegmas Cojones, a ja sam ponovno zaboravio zabilježiti s kolikom prednosti i tko je bio drugi i treći – čini mi se da su CDLC bili jedna od te dvije ekipe. Tako da vas lijepo molim da se u komentarima javite, čisto da imamo sve tu zabilježeno – da ne bude zabune kad budemo izdavali knjigu Kvizni štab – The Beginning.

Los Smegmas Cojones

Za kraj, ispričavam se zbog toga što vaša omiljena rubrika kasni (mada se znala pojavljivati i kasnije) – ali imam valjano opravdanje. Nakon što spojite izlaske od četvrtka do subote (uz dvostruki program u subotu – prvo Tvornica, pa Best), u nedjelju inspiracije za pisanje o kvizu na kojem nisi igrao jednostavno nema. A ni vremena, s obzirom na redovni rekreativni nogomet i izvlačenje kuglica za Euro 2008, te bogatu smučarsku večer na drugom programu slovenske televizije.

Tonči Raić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu