Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Knjige na platnu

Large 268
Ponedjeljak
02.07.2007.

Sudeći prema najavama, očekuje nas burna književno-filmska godina. Trenutno se u Bocvani snima film o 'afričkoj Miss Marple', književnoj kreaciji britanskog autora Alexandera McCalla Smitha, čija je ljubav prema Bocvani rezultirala prvim hollywoodskim posjetom toj siromašnoj državi.

Ekranizacije Smithovog romana Prva damska detektivska agencija prihvatio se holivudski režiser Anthony Minghella (Engleski pacijent, Talentirani gospodin Ripley), a glavnu ulogu detektivke Mmi Ramotswe koja uspješno rješava zagonetne slučajeve služeći se staromodnim priručnikom za detektive, vlastitom mudrošću i poznavanjem ljudske naravi u filmu igra afrička R&B diva Jill Scott


Ako su vam detektivske zagonetke dosadne, baš kao što vam je bio dosadan i Engleski pacijent, onda će vas možda razveseliti činjenica da se uskoro možemo nadati novom filmu Jamesa McTeiguea (O za osvetu, loši Matrixi) koji će se na Tajlandu prihvatiti režije filma po predlošku napetog Bangkoka 8, Johna Burdetta, britanskog pravnika s prebivalištem u Bangkoku. Burdettu je nedavno objavljen treći roman u serijalu o jedinom nekorumpiranom policajcu u Bangkoku, Sonechaiju Jitpleecheeru, predanom budistu anchatu koji za života želi postati svecem. Dok čekate film, pročitajte kako se to murjak-budist obračunava s ološem 8. bangkokskog okruga, legla kriminala. Algoritam je Bangkok 8 već objavio, a uskoro će objaviti i Bangkok Tattoo, dok ćete hrvatski prijevod posljednjeg nastavka Bangkok Haunts, moći čitati tek sljedeće godine.

I za kraj ide najava da će Laurence Fishburne režirati Coelhovog Alkemičara, njegovo najuspješnije djelo, koje je od objavljivanja 1998. godine, prodano u 40 milijuna primjeraka u 150 zemalja i prevedeno na 56 jezika (strašno). Alkemičar je priča o mladom pastiru koji napušta svoje stado kako bi krenuo u potragu za blagom i za samim sobom. Početak snimanja najavljen je za sljedeću godinu, a šuška se da je ulogu pastira Santiaga, Fishburne odlučio dodijeliti samome sebi.

Možda će vas zanimati
Balansiranje psihe
Homepage 225 12.03.2009.

Zec: Žirafine suze

Zec je konačno pročitao nešto lijepo, plemenito i iskreno. Pođimo s njim do Botswane.

Preporuke
Homepage 1444 03.03.2009.

Začitavanje: 'Sanjar Angus'

Lik iz mitova riđokosih keltskih ratnika i škotskih uspavanki u peru Alexandera McCalla Smitha. Ukratko, nešto s police sir Seana Conneryja.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu