Srijeda
10.01.2018.

Greatest shit
Extra_large_dezulovic_i_lucic
Boris Dežulović i Predrag Lucić u elementu [Foto: Sa(n)jam Knjige u Puli]
A+ A-
Sa žaljenjem smo primili i dijelimo vijest da je umro Predrag Lucić, splitski novinar, književnik, satiričar, performer, redatelj, suosnivač Feral Tribunea i Booksin prijatelj. 

Lucić je napravio toliko toga u svojoj karijeri, a opet ne uspijevamo biografskim crticama i sažetim riječima objasniti tko je sve bio i koliko nam je značio. 
 
Svi ćemo ga pamtiti kao legendarnog Feralovog satiričara (u kolektivu VIVA LUDEŽ kojeg su uz njega činili Viktor Ivančić i Boris Dežulović) i kolumnista Novog lista. Vrtit ćemo snimke kabarea Melodije Bljeska i Oluje koji je deset godina izvodio u duetu s Dežulovićem. Svakako ćemo pamtiti i njegov književni rad: pokrenuo je Feralovu odličnu biblioteku i objavio niz pjesničkih knjiga među kojima se izdvajaju Haiku haiku jebem ti maiku (2003.), Ljubavnici iz Verone (2007.), Sun Tzu na prozorčiću (2009.) i Gusle u magli (2013.) Pamtit ćemo ga na razne načine, ali uvijek sa smijehom.
 
Ostaju nam Lucićevi tekstovi, besmrtne fore, strastveni kritički angažman i feralovski smijeh slobode, no njegova ljudska i prijateljska pojava uvijek će nam nedostajati. Vijest o njegovoj smrti spada među greatest shits ovog neveselog desetljeća i nerado se opraštamo od prijatelja.


Marinko Čulić, Predrag Lucić i Viktor Ivančić u Booksi 2010.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.