Četvrtak
07.06.2018.

Festival za smirenje
Extra_large_prozak
Foto: Madison Scott-Clary / Flickr
A+ A-
Prvi prozak na vrh jezika, festival koji funkcionira kao platforma za eksponiranje i umrežavanje mladih pisaca, proživljava svoju četvrtu reinkarnaciju. Nagrade Prozak i Na vrh jezika osmislio je Kruno Lokotar, a od 2004. dodjeljuju se pjesnikinjama i pjesnicima te pripovjedačicama i pripovjedačima do 35 godina starosti. Sam festival predstavlja mlade autore iz regije koji su dobili nagrade za književnost, poput nagrada Zdravko Pucak Goran za mlade pjesnike.
 
Kao što smo pisali, festival je otvoren u ponedjeljak, 4. lipnja poetsko-glazbenim događajem Zaron. Na dva dana pauze nastavlja se još dva dana festivala, a ovdje vam donosimo nekoliko nama najzanimljivijih događaja.
 
Danas, u četvrtak 7. lipnja, u popularnom kafiću U dvorištu u Žerjavićevoj predstavit će dobitnice nagrada za 2017. – Luiza Bouharaoua (Prozak) i Monika Herceg (Na vrh jezika). Program počinje u 19:30, a s laureatkinjama će razgovarati organizator Lokotar i Booksin kritičar Vladimir Arsenić
 
Nakon Arsenića, Lokotar će se prebaciti na drugog našeg kritičara, Ivana Tomašića, s kojim će predstavljati roman Nikole Leskovara Tijelo od soli. Inače, Leskovar je s rukopisom romana osvojio Prozak 2016. godine, a sesija počinje u 20:30. 
 
U petak vam predlažemo da svratite na predstavljanje knjiga Apatridi i ostale čudne ličnosti Lidije Deduš te Smrt i druga istraživanja Hrvoja Tuteka. Usput možete i baciti oko na intervju koji je s Tutekom vodila Sandra Pocrnić Mlakar. Početak je također u 19:30, a cijeli program možete pronaći ovdje
 
 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.