Page arrow
26.09.2023. u 20:00 @ Booksa

Poetomat: Lucija Butković

Large poetomat  3 Autori korištenih fotografija: Vedran Metelko i Anto Magzan.
Petak
01.09.2023.

Sigurni smo da vas dok sjedite zamišljeni nad zbirkom poezije muče brojna pitanja. Što je bilo prije – pjesnik ili pjesma? Koja zbirka pjesama najbolje ide uz koji dio dana? Je li pjesmu lakše napisati u krevetu ili na plaži? Nova Booksina pjesnička tribina Poetomat sigurno vam neće dati odgovor ni na jedno od ovih pitanja, a možda će vam ih dati i previše na neka druga. Osim što je piše, našu Laru Mitraković zanimaju dosta bizarne stvari u poeziji, pa će s mladim afirmiranim i neafirmiranim pjesnikinjama i pjesnicima razgovarati o njihovom stvaralaštvu, životu, nadanjima, ljubavima, hobijima, čudnim navikama i ukusima. 


Kucamo na vrata onih što se dugo nisu oglasili svojim pjesmama, zanima nas jesu li odustali? Za prvu gošću tribine zato biramo Luciju Butković. Što Lucija misli o svojoj prvoj zbirci pet godina nakon njezine objave? Kojim se temama sada bavi u svojoj poeziji? Kada možemo očekivati sljedeću knjigu? Piše li Lucija više uopće poeziju? Koji joj je najdraži sladoled i kad se zadnji put ljuljala? Lara će je posjesti na Booksin kauč u utorak 26. rujna u 19 sati, a vi ponesite svoje primjerke Vučjeg sata da vam se Lucija može potpisati.


Lucija Butković (1991., Zagreb) diplomirala je na odsjeku filozofije i komparativne književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Osvojila nagradu Na vrh jezika 2017. godine za zbirku pjesama Vučji sat (Naklada Jesenski i Turk, 2018.). Povremeno piše književnu kritiku.


Lara Mitraković (1992.) pjesnikinja je s otoka Visa. Diplomirala je na odsjeku kroatistike i sociologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Ima objavljene dvije zbirke poezije: Brojanje pogrešaka (Matica hrvatska Karlovac, 2016) za koju je osvojila nagradu Grada Karlovca Zdravko Pucak i Dva puta za jug (Fraktura, 2019). Sudjelovala je na različitim književnim i glazbenim festivalima. Pjesme su joj prevedene na rumunjski, slovenski, grčki, češki i francuski. Voli sladoled, šljokice, more, glazbu i Zagreb u jesen.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Književni program

Sastavni dijelovi Booksina književnog programa su tribine – 'Poezija na živo', 'Od riječi do riječi', 'Tribina o stripu', 'Što mi je ovo trebalo', 'Učitavanje', 'Booksa preporučuje' i festival 'Revija malih književnosti'. Vremenom neke tribine ukinemo, a neke nove pokrenemo, no svima je zajedničko da književnim temama pristupaju na neformalan način, otvoreno, ali kritički i s otklonom, a sudjelovanje publike – komentarima, pitanjima, prijedlozima – uvijek je dobrodošlo!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu