Page arrow
16.02.2022. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje: Ines Meštrić i Anita Čeko

Large u%c4%8ditavanje   predlo%c5%beak  2
Srijeda
09.02.2022.
Proljeće u zraku, knjiga u ruci. Ili realnije, nekoliko dana zubatog sunca i mobitel na dlanu. Točno na vrijeme kao račun za plin, ali ipak manje papreno, stiže još jedno Učitavanje.
Ines Meštrić i Anita Čeko pričat će nam o svemu čemu se vesele, koji su im najdraža glagolska vremena i može li se uživati u mirisu e-knjiga. Pitanja postavljaju i mudro kimaju glavom, kao i dosad, Martin Majcenović i Vigor Vukotić.
Ines Meštrić rođena je 1996. godine u Bjelovaru. Diplomirala je kroatistiku i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon studija ostaje u Zagrebu gdje trenutno radi kao nastavnica hrvatskoga jezika i književnosti u osnovnoj školi te kao lektorica u izdavačkoj kući. Pisanje doživljava kao lijek; bijeg od sebe i sebi istovremeno. Piše od osnovne škole, a u posljednje se vrijeme odvažuje pisati javnije. Pjesme su joj objavljene na književnim portalima Booke.hr, Anna Lit te Poezija Online. Sudjelovala je na književnoj radionici Servis za pjesmu.
Anita Čeko odrastala je u Zadru, Livnu i Splitu. Trenutno živi u Zagrebu gdje je završila studije filmske dramaturgije i psihologije. Radi kao scenaristica i psihologinja te vodi filmske i psihodramske radionice. Članica je Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) te Kinokluba Zagreb u kojem posljednih godina s guštom uči o filmu. Autorski filmovi koje radi (Jabuka, tri dvopeka, jogurt; Blizina; One su; Brinula) putuju po filmskim festivalima. Trenutno snima dokumentarni film u produkcijskoj kući Restart i razvija scenarij za dugometražni igrani film Viktorija. Poeziju je počela pisati nenadano lani dok je pet dana bila sama na "rezidenciji kod dida uz more”. Dosad nije javno čitala svoju poeziju.
 
Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka. Maksimalan broj osoba koji smije istovremeno boraviti u prostoru kluba je 25. Ulazak je moguć uz posjedovanje COVID potvrde.
***
Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.
Možda će vas zanimati
Video
Homepage untitled design  3 26.05.2022.

Učitavanje: Marina Negotić i Ignac Ratković

Na svibanjskom izdanju tribine 'Učitavanje' gostovali su prozaistica Marina Negotić i pjesnik Ignac Ratković.

Video
Homepage 279551677 523169955923395 511909098568880592 n 05.05.2022.

Učitavanje: Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić

U posebnom izdanju tribine 'Učitavanje' na Noć knjige gostovali su Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić.

Poezija
Homepage erik mclean pgtsogzn9wm unsplash 22.04.2022.

Antonio Karlović - izbor pjesama

Antonio Karlović gostovat će na tribini 'Učitavanje' i tim povodom donosimo izbor njegovih pjesama.

Poezija
Homepage lucas sankey orfhtn5bbtm unsplash 21.04.2022.

Tomislav Augustinčić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na tribini 'Učitavanje', donosimo izbor jedne objavljene i dvije rukopisne pjesme Tomislava Augustinčića.

Poezija
Homepage peter yost ah9tydidlka unsplash 16.03.2022.

Roko Relić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Roka Relića: 'Gdje je nestao Che Guevara?', 'Plavo-smeđe', 'Neka je budala zapalila svijet' i 'Murphyjeva zakonska pitanja'.

Poezija
Homepage victoria strukovskaya mihsjirlvpg unsplash 14.03.2022.

Ines Kosturin - izabrane pjesme

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Ines Kosturin iz zbirke 'Herbarij': 'Dječje slabosti', 'Prepoznajem u sebi sve više', 'Vještina završetaka' i 'Običaji'.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu