Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
16.11.2022. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje: Barbara Tomaš i Hana Kunić

Large u%c4%8ditavanje   predlo%c5%beak
Petak
11.11.2022.

Učitavanje nam u studenom predstavlja Barbaru Tomaš i Hanu Kunić, dvije svestrane autorice pred kojima je, sigurni smo, uspješna književna karijera.

One će čitati svoju poeziju i razgovarati o njoj i brojnim drugim temama s tandemom Učitavanja, Vigorom Vukotićem i Martinom Majcenovićem.

Barbara Tomaš rođena je 2000. godine u Splitu, a trenutno živi u Trogiru. Studentica je treće godine kroatistike i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prije početka filozofiranja pohađala je srednju školu za veterinarskog tehničara u Kaštel Štafiliću. Pisanje, odnosno zapisivanje joj je uvijek bilo prisutno kroz život, nikad se nije zagubilo, samo je mijenjalo oblike. Ponajviše u obliku kratkih priča, tzv. pjesmama i tokovima misli putem dnevnika. Malo čemu u životu bi dopustila da prođe nezapisano jer ipak snažno vjeruje da čovjek svakom trenutku u svom životu treba odati počast i zapisati ga kako se ne bi zagubio. Ipak svi ti sitni trenutci stavljeni na jednu hrpu čine nas ovime što smo danas. U slobodno vrijeme druži se s ljudima, sluša ih i promatra, crta, piše, fotografira, čita, vozi bicikl i stalno dodaje nove hobije na svoju listu kako slobodno vrijeme ne bi postojalo.

Hana Kunić (1994., Varaždin) magistrirala je Glumu i lutkarstvo na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku 2017. godine. Kao Erasmus+ studentica studirala je Glumu i na Faculty of Theatre and Television u Cluj-Napoci u Rumunjskoj, a ove godine upisala je diplomski studij Dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao glumica i lutkarica, surađivala je i surađuje s mnogim hrvatskim kazalištima i umjetničkim organizacijama. Suosnivačica je Umjetničke organizacije Favela. Voditeljica je studentske dramske grupe Kazališnog studija mladih varaždinskog HNK, a kao dramska pedagoginja djeluje i u romskom naselju Kuršanec, u sklopu projekta Studija Pangolin. Godine 2018. izdala je zbirku pjesama naslova Rika. Poezija i kratke priče objavljivane su joj u zbornicima i na internetskim portalima. Njena drama Plavo i veliko emitirana je na Radiju Sova 2020. godine, a njen prvi dramski tekst za djecu naziva Ah, ta lektira, ne da mi mira postavljen je scenu kazališta Lutonjica Toporko 2021. godine. Živi u Zagrebu i Varaždinu. Kad još malo naraste, živjet će na otoku.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Možda će vas zanimati
Video
Homepage img 20230614 202704 28.07.2023.

Učitavanje: Ivana Miloš i Hana Matejašić

U posljednjem izdanju tribine 'Učitavanje' moderatori Martin Majcenović i Vigor Vukotić ugostili su dvije mlade pjesnikinje: Ivanu Miloš i Hanu Matejašić

Poezija
Homepage untitled design   2023 05 15t110711.030 15.05.2023.

A htela sam (izbor)

Ususret gostovanju u Booksinom književnom programu, donosimo izbor iz poetsko-proznog eksperimenta 'A htela sam' Maje Solar.

Poezija
Homepage chuttersnap cgxdjyp6 nu unsplash 18.04.2023.

Nikola Serdar - izbor pjesama

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Nikole Serdara, mladog pjesnika pohvaljenog na natječaju Goran za mlade pjesnike. 

Poezija
Homepage aaron burden nisxrcg3gk8 unsplash 17.04.2023.

Vid Bešlić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Vida Bešlića, dobitnika nagrade Goran za mlade pjesnike.

Video
Homepage untitled design  3 26.05.2022.

Učitavanje: Marina Negotić i Ignac Ratković

Na svibanjskom izdanju tribine 'Učitavanje' gostovali su prozaistica Marina Negotić i pjesnik Ignac Ratković.

Video
Homepage 279551677 523169955923395 511909098568880592 n 05.05.2022.

Učitavanje: Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić

U posebnom izdanju tribine 'Učitavanje' na Noć knjige gostovali su Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu