Page arrow
16.11.2022. u 18:00 @ Booksa

Učitavanje: Barbara Tomaš i Hana Kunić

Large u%c4%8ditavanje   predlo%c5%beak
Petak
11.11.2022.

Učitavanje nam u studenom predstavlja Barbaru Tomaš i Hanu Kunić, dvije svestrane autorice pred kojima je, sigurni smo, uspješna književna karijera.

One će čitati svoju poeziju i razgovarati o njoj i brojnim drugim temama s tandemom Učitavanja, Vigorom Vukotićem i Martinom Majcenovićem.

Barbara Tomaš rođena je 2000. godine u Splitu, a trenutno živi u Trogiru. Studentica je treće godine kroatistike i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prije početka filozofiranja pohađala je srednju školu za veterinarskog tehničara u Kaštel Štafiliću. Pisanje, odnosno zapisivanje joj je uvijek bilo prisutno kroz život, nikad se nije zagubilo, samo je mijenjalo oblike. Ponajviše u obliku kratkih priča, tzv. pjesmama i tokovima misli putem dnevnika. Malo čemu u životu bi dopustila da prođe nezapisano jer ipak snažno vjeruje da čovjek svakom trenutku u svom životu treba odati počast i zapisati ga kako se ne bi zagubio. Ipak svi ti sitni trenutci stavljeni na jednu hrpu čine nas ovime što smo danas. U slobodno vrijeme druži se s ljudima, sluša ih i promatra, crta, piše, fotografira, čita, vozi bicikl i stalno dodaje nove hobije na svoju listu kako slobodno vrijeme ne bi postojalo.

Hana Kunić (1994., Varaždin) magistrirala je Glumu i lutkarstvo na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku 2017. godine. Kao Erasmus+ studentica studirala je Glumu i na Faculty of Theatre and Television u Cluj-Napoci u Rumunjskoj, a ove godine upisala je diplomski studij Dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao glumica i lutkarica, surađivala je i surađuje s mnogim hrvatskim kazalištima i umjetničkim organizacijama. Suosnivačica je Umjetničke organizacije Favela. Voditeljica je studentske dramske grupe Kazališnog studija mladih varaždinskog HNK, a kao dramska pedagoginja djeluje i u romskom naselju Kuršanec, u sklopu projekta Studija Pangolin. Godine 2018. izdala je zbirku pjesama naslova Rika. Poezija i kratke priče objavljivane su joj u zbornicima i na internetskim portalima. Njena drama Plavo i veliko emitirana je na Radiju Sova 2020. godine, a njen prvi dramski tekst za djecu naziva Ah, ta lektira, ne da mi mira postavljen je scenu kazališta Lutonjica Toporko 2021. godine. Živi u Zagrebu i Varaždinu. Kad još malo naraste, živjet će na otoku.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Možda će vas zanimati
Video
Homepage untitled design  3 26.05.2022.

Učitavanje: Marina Negotić i Ignac Ratković

Na svibanjskom izdanju tribine 'Učitavanje' gostovali su prozaistica Marina Negotić i pjesnik Ignac Ratković.

Video
Homepage 279551677 523169955923395 511909098568880592 n 05.05.2022.

Učitavanje: Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić

U posebnom izdanju tribine 'Učitavanje' na Noć knjige gostovali su Antonio Karlović i Tomislav Augustinčić.

Poezija
Homepage erik mclean pgtsogzn9wm unsplash 22.04.2022.

Antonio Karlović - izbor pjesama

Antonio Karlović gostovat će na tribini 'Učitavanje' i tim povodom donosimo izbor njegovih pjesama.

Poezija
Homepage lucas sankey orfhtn5bbtm unsplash 21.04.2022.

Tomislav Augustinčić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na tribini 'Učitavanje', donosimo izbor jedne objavljene i dvije rukopisne pjesme Tomislava Augustinčića.

Poezija
Homepage peter yost ah9tydidlka unsplash 16.03.2022.

Roko Relić - izbor pjesama

Ususret gostovanju na tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Roka Relića: 'Gdje je nestao Che Guevara?', 'Plavo-smeđe', 'Neka je budala zapalila svijet' i 'Murphyjeva zakonska pitanja'.

Poezija
Homepage victoria strukovskaya mihsjirlvpg unsplash 14.03.2022.

Ines Kosturin - izabrane pjesme

Ususret gostovanju na književnoj tribini 'Učitavanje', donosimo izbor pjesama Ines Kosturin iz zbirke 'Herbarij': 'Dječje slabosti', 'Prepoznajem u sebi sve više', 'Vještina završetaka' i 'Običaji'.

Tribina Učitavanje

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. Tribinu vode i nove spisateljske nade pronalaze mladi književnici Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu