Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
14.07.2020. u 22:00 @ Booksa

Što mi je ovo trebalo? Bužarovska i Tulić

Large extra large dizajn bez naslova  5
Nedjelja
12.07.2020.

Na posljednjoj od četiri tribine na kojima osobe od pera i rječnika dijele svoja iskustva boravka na književnim rezidencijama razgovarat će spisateljice Rumena Bužarovska i Tea Tulić.


***

Snimku razgovora Rumene i Tee pogledajte ovdje.


Fotografija Rumene Bužarovske: Vanco Dzambaski.
Fotografija Tee Tulić: Facebook. 

Što mi je ovo trebalo?

''Što mi je ovo trebalo?'', zapitaju se često autori i prevoditelji kad se nađu kilometrima od doma, u skroz novom mjestu, gradu, otoku, državi, gdje traže mir i inspiraciju za knjige na kojima rade. O njihovim iskustvima te prilikama i neprilikama u koje zapadaju saznajemo u razgovorima o književnim i prevodilačkim rezidencijama. O čemu se, zapravo, radi, što se krije iza te pomalo gorde imenice "rezidencija" i kako sve te "rezidencijalne" stvari stvarno izgledaju u stvarnosti približit će nam osobe koje su prošle kroz to iskustvo. 

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu