Page arrow
17.11.2022. u 18:00 @ Booksa

Filmsko-čitateljski klub: 'Kratki rezovi'

Large mv5bmgnmywm1mdatnju1ns00yza1ltgzzdqtmziymtninzkynzbhxkeyxkfqcgdeqxvynti4mjkwnja . v1 fmjpg ux1000 Foto: IMDb.
Četvrtak
15.06.2023.

Na filmsko-čitateljskom klubu 17. 11. u suradnji s Kinom Kinoteka razgovarat ćemo o zbirci priča Kratki rezovi Raymonda Carvera i njegovoj adaptaciji iz 1993. godine u režiji Roberta Altmana.

Klub vodi Mario Kozina.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Filmsko-čitateljski klub

Koliko ste puta zapleli u rasprave oko toga je li bolji film ili knjiga prema kojoj je snimljen? Popularno mišljenje kaže da je adaptacija rijetko tako dobra kao original na kojem se temelji, međutim, nije rijetko da naiđemo na primjere u kojima nas književni i filmski tekst svaki na svoj način podjednako oduševe. Što čini dobru adaptaciju – vjernost predlošku ili sloboda interpretacije? Je li važno rekreirati priču ili je dovoljno preuzeti neki element da bi ono što nas je osvojilo u jednom funkcioniralo i u drugom mediju? O svemu tome raspravljamo u filmsko-čitateljskom klubu, zajedničkom pothvatu Bookse i Kina Kinoteka, u kojem spajamo naše dvije velike ljubavi – književnost i film. Klub moderira voditelj filmskih programa kina Kinoteka Mario Kozina.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu