Page arrow
03.11.2022. u 18:00 @ Booksa

Čitateljski klub poezije: Poezija Damira Šodana

Large %c4%8citateljski klub poezije   predlo%c5%beak
Ponedjeljak
31.10.2022.

Na ovom susretu čitamo poeziju Damira Šodana.

Ovaj splitski pjesnik ujedno je i prevoditelj, dramski pisac i urednik. Do sada je objavio pjesničke zbirke "Glasovne promjene", "Srednji svijet", "Pisma divljem Skitu", "Café Apollinaire" i "Unutarnji neprijatelj", knjige dramskih tekstova "Zaštićena zona" i "Noć dugih svjetala". Poznat je i po objavljivanju Antologije suvremene hrvatske „stvarnosne” poezije "Drugom stranom" (Ljevak, 2010.) čije su osnovne značajke demetaforizacija jezika, narativnost, komunikativnost i tematiziranje ljudske egzistencije čvrsto ukorijenjene u konkretan društveni kontekst i koja obuhvaća četrdesetak pjesnika, od Danijela Dragojevića, Borisa Marune i Arsena Dedića do Vlade Bulića, Ivane Bodrožić i Marka Pogačara.

Klub vodi i moderira Ivana Bodrožić.

Njegovu poeziju možete naći na sajtu BEK: https://elektronickeknjige.com/biblioteke/online/cafe-apollinaire/.

A pjesnika Damira Šodana možete uživo slušati kako govori svoje najnovije pjesme i o njima razgovara s Ivanom Šamijom i publikom u četvrtak 24. studenog u 20h u Booksinom programu Poezija na živo.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Čitateljski klub poezije

Na ovom čitateljskom klubu razgovaramo samo o poeziji i pitamo se je li rima bolja od slobodnog stiha. Vodi ga pjesnikinja i spisateljica Ivana Bodrožić. Njenim riječima, ''na ovom Booksinom klubu čitatelja sve će biti bolje nego inače; čitat ćemo pjesnikinje i pjesnike po mom izboru, introverti (obično ljubitelji poezije) neće morati izlaziti iz kuće, a u ovim teškim vremenima poezija će nam svima skupa, ako ne spasiti, barem olakšati život. Provjerite čvrstu vezu između stiha i smisla.'' Dovoljno rečeno! 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu