Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
21.11.2023. u 18:00 @ Booksa

Booksa Book Club + : 'Gracija od čempresa' Želimira Periša

S naslovnice knjige.
Utorak
07.11.2023.

Druga domaća knjiga kojom ćemo se pozabaviti u ovom dodatnom terminu je zbirka kratkih priča Gracija od čempresa Želimira Periša (OceanMore, 2022.). Zbirka je jedna od sedam knjiga koje su ove godine uvrštene u regionalni književni izbor Štefica Cvek, dok autor uglavnom uživa naklonost i publike i kritike. 

U zbirci će vas dočekati šest priča koje se protežu od srednjeg vijeka do postapokaliptičnog futura, a različiti pripovjedači/ce će se pobuniti protiv eksploatacije položaja i moći. Utoliko će u galeriji likova, raznih grofova, knezova, opata, ali i seljaka i siromaha, iskočiti portreti u krupnom planu nekoliko buntovnica, revolucionarki, čak utopistica. Knjiga je najavljena i kao "duhovita žanrovska mutacija bajke", a Periš piše maksimalno zavodljivo, spretno i satirično. Kritiku Matije Price možete pročitati na linku. Više o zbirci i o samome autoru možete saznati u intervjuu koji je s njime vodila voditeljica kluba Anja Tomljenović.

Broj mjesta je ograničen na 10.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa Book Club +

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu