Page arrow
21.11.2023. u 18:00 @ Booksa

Booksa Book Club + : 'Gracija od čempresa' Želimira Periša

Large gracija peris S naslovnice knjige.
Utorak
07.11.2023.

Druga domaća knjiga kojom ćemo se pozabaviti u ovom dodatnom terminu je zbirka kratkih priča Gracija od čempresa Želimira Periša (OceanMore, 2022.). Zbirka je jedna od sedam knjiga koje su ove godine uvrštene u regionalni književni izbor Štefica Cvek, dok autor uglavnom uživa naklonost i publike i kritike. 

U zbirci će vas dočekati šest priča koje se protežu od srednjeg vijeka do postapokaliptičnog futura, a različiti pripovjedači/ce će se pobuniti protiv eksploatacije položaja i moći. Utoliko će u galeriji likova, raznih grofova, knezova, opata, ali i seljaka i siromaha, iskočiti portreti u krupnom planu nekoliko buntovnica, revolucionarki, čak utopistica. Knjiga je najavljena i kao "duhovita žanrovska mutacija bajke", a Periš piše maksimalno zavodljivo, spretno i satirično. Kritiku Matije Price možete pročitati na linku. Više o zbirci i o samome autoru možete saznati u intervjuu koji je s njime vodila voditeljica kluba Anja Tomljenović.

Broj mjesta je ograničen na 10.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa Book Club +

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu