Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
04.06.2024. u 18:00 @ Booksa

'Ured za zametnute osjećaje' Lucije Klarić

Ponedjeljak
27.05.2024.

Zar nije genijalno da konačno možete izgubljenog sebe, poput kišobrana, potražiti u uredu za zametnute stvari? Imate neke osjećaje koje ne možete pokazati ili još bolje, imate osjećaje koje biste rado ispoljili, ali ne znate kako? Ako bi vam dobro došlo prijateljsko slušanje, mali savjet ili podrškovita riječ, na pravom ste mjestu, Ured za zametnute osjećaje je mjesto za vas. Dođite do Bookse i potražite asistenticu osjećaja Luciju Klarić i njenog menadžera Medu Plišanovića. Sigurni smo da će vas suosjećajno saslušati i ponuditi savjet, a vrlo vjerojatno i zagrljaj.

Ured za zametnute osjećaje jedinstveno je dijeljenje iskustva dramaturginje, spisateljice i dramske pedagoginje Lucije Klarić. Ova svestrana umjetnica, čiji je nadređeni u Uredu jedan plišani medo, poziva djecu, mlade i odrasle da ispune formular o vlastitim osjećajima i anonimno podijele s njom svoj problem na koji će ona dati odgovor u obliku pisma ili mail poruke.  Duhovito i s dubokom empatijom prema onome što pojedinci izražavaju kao emocionalni teret, umjetnica stvara siguran prostor razmjene između participanata/ica i autora koji su istovremeno izrazito osobni, ali i lišeni zadiranja u intimno budući da je postavljena (avaj!)  jasna birokratska barijera.

Jednostavno vam se uključiti i dobiti savjet: prići stolu ovih neobično empatičnih birokrata, popuniti anonimno formular  i malo pričekati dok Medo i Lucija obrade zahtjev i odgovore konkretno zametnutim osjećajem.

Booksa je zabrinuta: osjećati ili ne(što)osjećati, pitanje je sad?

 

Svi prije ili kasnije završe u Booksi.
#booksinih20

Program podupiru Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2024

Booksa u parku, ljetna oaza u Martićevoj, mali nezavisni kult(ur)ni festival, i ove godine zabljesnut će književnim, glazbenim, filmskim i participativnim programima osmišljenim u suradnji s našim prijateljima, susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom! Kao i dosad, i ovom Booksom u parku želimo istaknuti važnost dostupnosti javnih prostora kao vitalnih dijelova gradskog tkiva, za programe koji dolaze iz lokalnih zajednica, umjetničkih kolektiva i nezavisnih kulturnih organizacija.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu