Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
15.06.2024. u 18:00 @ Booksa

Tajanstvena promocija - kroz igru upoznaj knjigu: Karel Čapek, 'Pripovijetke iz jednog i drugog džepa'

Utorak
11.06.2024.

Uronite u Prag s početka 20. stoljeća i preuzmite, baš kao i u Čapekovim pripovjetkama, ulogu istražitelja koji istragu ne vodi nego ju prepričava, odnosno piše – na razini teksta, zločin i njegovo otkrivanje događaju se simultano – a mi vas pozivamo da sami ispletete niti svoje priče. 
Odmjerite snagu svoje mašte i pokušajte nadmudriti velikog Karela, preuzmite i riješite slučajeve koji vas čekaju, sprovedite istragu, pronađite tragove ili izmislite počinitelja, odluka je na vama – u konačnici je bitno samo da pravda bude zadovoljena. 
U najgorem slučaju, kući ćete otići s bar jednom pričom više. 
Vidimo se!

Program će voditi Matija Prica

Svi prije ili kasnije završe u Booksi.
#booksinih20

Program podupiru Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2024

Booksa u parku, ljetna oaza u Martićevoj, mali nezavisni kult(ur)ni festival, i ove godine zabljesnut će književnim, glazbenim, filmskim i participativnim programima osmišljenim u suradnji s našim prijateljima, susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom! Kao i dosad, i ovom Booksom u parku želimo istaknuti važnost dostupnosti javnih prostora kao vitalnih dijelova gradskog tkiva, za programe koji dolaze iz lokalnih zajednica, umjetničkih kolektiva i nezavisnih kulturnih organizacija.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu