Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
08.06.2024. u 20:00 @ Booksa

Škrabica za Antu: Koncert Nine Romić

Foto: Marina Uzelac.
Utorak
28.05.2024.

I ove godine kulturna scena, susjedstvo i prijatelji okupljaju se slaveći život i stvaralaštvo umjetnika, glazbenika i pisca Ante Perkovića, prerano otišlog Booksinog prijatelja i urednika Škrabice. U čast uspomene na Antu nastupa Nina Romić!

Nina Romić, kantautorica iz Zagreba, glazbeno je debitirala albumom “Daljine” 2010. godine, a drugim albumom “Ptice” osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja za 2012. Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi “Stablo” 2014., koji je osvojio prestižnu nominaciju “IMPALA” za najbolji europski album i “Sloboda” 2018. godine.

2023. izlazi Ninin album "Jezero", osobna priča o uronu ispod površine i pronalasku vlastitog svjetla. Glavna suradnica i aranžerka na albumu „Jezero“ je glazbenica i multi-instrumentalistica Jelena Galić s kojom Nina dijeli glazbeni senzibilitet zadnjih nekoliko godina. Album je zaradio i nominaciju Porina u kategoriji najboljeg alternativnog albuma za 2023., i bio izdvojen kao jedan od najzanimljivijih albuma te godine po odabiru glazbene kritike.

Osim vlastitog glazbenog stvaralaštva, Nina Romić je svojim djelovanjem izrazito doprinijela i razvoju hrvatske kantautorske scene kroz razne projekte. Upravo je glazbeni program Škrabica u Booksi pokrenula zajedno s Antom Perkovićem i Lukom Belanijem, te ove godine pjeva u čast našeg rano otišlog prijatelja Ante Perkovića. Također, pokrenula je i program Začarana Močvara udruge URK koji se bavi afirmacijom kantautorske glazbe.

Ninin glas osvaja i obuzima emocijom, a njeni koncerti popraćeni vrhunskim glazbenicima putovanje su u središte vlastitog identiteta.

Nina nastupa uz pratnju Jelene Galić i Silvija Bočića.

Pratite Ninine društvene mreže, Facebook i Instagram.

Svi prije ili kasnije završe u Booksi.
#booksinih20

Ovaj koncert sufinancirao je HDS ZAMP (BTL natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije u 2024. godini).

Program podupiru Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2024

Booksa u parku, ljetna oaza u Martićevoj, mali nezavisni kult(ur)ni festival, i ove godine zabljesnut će književnim, glazbenim, filmskim i participativnim programima osmišljenim u suradnji s našim prijateljima, susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom! Kao i dosad, i ovom Booksom u parku želimo istaknuti važnost dostupnosti javnih prostora kao vitalnih dijelova gradskog tkiva, za programe koji dolaze iz lokalnih zajednica, umjetničkih kolektiva i nezavisnih kulturnih organizacija.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu