Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
23.06.2024. u 20:00 @ Booksa

Škrabica: MAR

Petak
31.05.2024.

Velika je radost završiti ovogodišnju Booksu u parku sjajnom glazbom umjetnice Marine Elezović koja nastupa pod imenom MAR. Iako će nas uvesti u svijet indie melankolije, razgalit će naše duše i poželjeti dobrodošlicu raskošnom ljetu. Marina Elezović, omađijana glazbom Elvisa i Tracy Chapman, svojim moćnim setnim glasom prenosi emocije i probleme s kojima se susreće njena generacija. Pratite MAR na njenom Facebooku i Instagramu.

Na njenu glazbu su najviše utjecali Elvis Presley, Florence And The Machine, Neil Young, LP, Tracy Chapman, Pearl Jam, Ryan Adams, Jake Bugg, Japanese House.  Ova Zagrepčanka svira gitaru od desete godine, a sa 16 godina počinje da stvara svoju autorsku muziku i svira na ulici. Negde u to vreme upoznaje i hrvatskog blues majstora Adama Semijalca i s njim započinje suradnju snimanja i produciranja svog albuma prvenca Calling Out da bi se hrabro otisnula put Londona gdje upravo završava svoj treći album i promovira njegov prvi singl čiji je tekst i glazbu napisala sama. Singl je snimljen s producentom Samom Beerom (Treetop Flyers), a za mix i master je zaslužan Adam Selzer, koji je surađivao s REM-om i Fleet Foxesima, a nastao je pod utjecajem Bon Ivera, Ben Howarda i Florence. Poslušajte ga kao poslasticu prije koncerta, očekujemo kao i prošli puta zborno pjevanje i ovacije.

Svi prije ili kasnije završe u Booksi.
#booksinih20

Ovaj koncert sufinancirao je HDS ZAMP (BTL natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije u 2024. godini).

Program podupiru Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2024

Booksa u parku, ljetna oaza u Martićevoj, mali nezavisni kult(ur)ni festival, i ove godine zabljesnut će književnim, glazbenim, filmskim i participativnim programima osmišljenim u suradnji s našim prijateljima, susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom! Kao i dosad, i ovom Booksom u parku želimo istaknuti važnost dostupnosti javnih prostora kao vitalnih dijelova gradskog tkiva, za programe koji dolaze iz lokalnih zajednica, umjetničkih kolektiva i nezavisnih kulturnih organizacija.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu