Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
15.06.2024. u 10:00 @ Booksa

Radionica strip fanzina za djecu Ene Jurov

Ponedjeljak
03.06.2024.

Ako imate od 10 do 14 godina i zanima vas strip i izrada vlastitog fanzina koji biste dijelili na velikom odmoru, ovo je prava radionica za vas. Krećemo od zajednički odabrane teme pa do crtanja vašeg kratkog stripa. U prvom dijelu radionice radit ćete na scenarijima koji će se zajednički komentirati s voditeljicom, a onda ćete ih samostalno ili u grupama dovršiti. Ohrabrujemo i udruživanje te timski rad na fanzinu gdje netko piše tekst, netko crta, netko dobacuje nove ideje. Na kraju radionice kolektivno se izrađuje naslovna stranica, prelamaju stripovi u zajednički fanzin A5 formata, koji se na kraju kopira u primjerke za distribuciju. Što znači, da sumiramo, dobijate znanje i vještinu da lako sami radite sljedeće brojeve svog fanzina i budete glavni u svojoj smjeni! 

U Booksi vas, osim voditeljice Ene, čeka i sav potrebni materijal. Radionica traje od 10 do 13h.

Prijave na booksa@booksa.hr, može sudjelovati dvanaestoro najbrže prijavljene djece!

Voditeljica radionice je Ena Jurov (1988., Zadar) koja se bavi vizualnim komunikacijama kroz grafički dizajn, ilustraciju i strip. Završila je MA program Storytelling na Sveučilištu Konstfack u Stockholmu i preddiplomski studij vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu. Surađuje na VJ projektima s kolektivom leilamarinaena, redovito izdaje stripove u Komikazama i vodi radionice stripa za djecu i odrasle, a u sklopu Dizajn studija Plejs dizajnirala je vizualne materijale za autonomni društveni centar Nigdjezemska u Zadru. Pratite Enin umjetnički rad na linku!

Svi prije ili kasnije završe u Booksi.
#booksinih20

Program podupiru Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2024

Booksa u parku, ljetna oaza u Martićevoj, mali nezavisni kult(ur)ni festival, i ove godine zabljesnut će književnim, glazbenim, filmskim i participativnim programima osmišljenim u suradnji s našim prijateljima, susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom! Kao i dosad, i ovom Booksom u parku želimo istaknuti važnost dostupnosti javnih prostora kao vitalnih dijelova gradskog tkiva, za programe koji dolaze iz lokalnih zajednica, umjetničkih kolektiva i nezavisnih kulturnih organizacija.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu