Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
08.06.2024. u 10:00 @ Booksa

Radionica ilustriranja Ane Kuzmanić po priči Mire Lončar Dušek

Utorak
28.05.2024.

10:00 Radionica ilustriranja za djecu Ane Kuzmanić po priči Mire Lončar Dušek

13:30 Otvaranje izložbe "Priče koje nas povezuju, slike koje pamtimo!"

Pozivamo vašu djecu od 10 do 14 godina na jedinstvenu radionicu ilustriranja priča koju vodi umjetnica Ana Kuzmanić. Ilustrirat će se priča “Čudnovati doživljaju u šumi Mato Grosso” naše suradnice i susjede Mire Lončar Dušek koja će na početku radionice djeci ispričati zanimljivu crticu iz budućnosti našeg grada.

Tijekom radionice imat ćete priliku vidjeti i izložbu dječjih likovnih radova "Priče koje nas povezuju, slike koje pamtimo!" koji su nastali u prošlih 6 mjeseci kao vizualne interpretacije priča naših starijih susjeda iz kvarta oko Bookse, a kojoj ćemo pridodati  i radove nastale na ovoj radionici. Izložba je nastaje rezultat interaktivnih radionica storytellinga, koje su vodile spisateljice Ivana Bodrožić i Martina Vidaić te likovnih radionica pod mentorstvom akademske umjetnice Ane Kuzmanić čiji je cilj bio očuvati tradiciju pričanja priča i potaknuti međugeneracijsku solidarnost i zajedništvo. 

Prijave na booksa@booksa.hr, može sudjelovati desetoro najbrže prijavljene djece!

 

Svi prije ili kasnije završe u Booksi.
#booksinih20

Program podupiru Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2024

Booksa u parku, ljetna oaza u Martićevoj, mali nezavisni kult(ur)ni festival, i ove godine zabljesnut će književnim, glazbenim, filmskim i participativnim programima osmišljenim u suradnji s našim prijateljima, susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom! Kao i dosad, i ovom Booksom u parku želimo istaknuti važnost dostupnosti javnih prostora kao vitalnih dijelova gradskog tkiva, za programe koji dolaze iz lokalnih zajednica, umjetničkih kolektiva i nezavisnih kulturnih organizacija.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu