Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
05.06.2024. u 20:00 @ Booksa

Poezijom kroz Kolumbiju

Utorak
28.05.2024.

Putopisno-poetski razgovor pjesnikinje Sanje Baković i prevoditeljice Željke Somun.

Ako pratimo Sanju Baković preko njenih Facebook zapisa, vidjet ćemo da se s lakoćom otisne s Peščenice preko Maksimira, Medvednice i Bola na Braču do Pariza, Temišvara i Alhambre. Od tog vrtoglavog špartanja po geografskim koordinatama, zapeo nam je za oko njen književni boravak u Medelinu gdje je gostovala na jednom od najvećih festivala poezije u Južnoj Americi. O Kolumbiji i njenoj književnoj sceni nas sve zanima, a sigurni smo i vas. Želimo čuti odgovore na brojna pitanja: kako je naš prijatelj drug pjesnik George Mario Angel Quintero, je li istina da publika sluša poeziju na otvorenom i dok pada kiša, jel istina da je Marquezov grob nista posebno, a kuća neuhvatljiva, je l u poeziji, aktivističkoj i političkog, budućnost Medellina? Sanjina sugovornica je Željka Somun, strastvena prevoditeljica s nevjerovatnim potencijalom povezivanja ljudi, književnosti i jezika. Ona je i zakuhala ovo pjesničko putovanje, zamiješala susrete i prevela Sanjinu poeziju na španjolski predavši je kolumbijskoj publici na čitanje i samim tim postala i Sanjina suputnica po Kolumbiji.

 

Svi prije ili kasnije završe u Booksi.
#booksinih20

Program podupiru Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2024

Booksa u parku, ljetna oaza u Martićevoj, mali nezavisni kult(ur)ni festival, i ove godine zabljesnut će književnim, glazbenim, filmskim i participativnim programima osmišljenim u suradnji s našim prijateljima, susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom! Kao i dosad, i ovom Booksom u parku želimo istaknuti važnost dostupnosti javnih prostora kao vitalnih dijelova gradskog tkiva, za programe koji dolaze iz lokalnih zajednica, umjetničkih kolektiva i nezavisnih kulturnih organizacija.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu