Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3
15.06.2023. u 15:00 @ Booksa

Volonterski centar Zagreb: najava izložbe 'Volonterske priče kroz objektiv'

Large 2023.  10
Četvrtak
01.06.2023.

Volonterski centar Zagreb u suradnji s književnim klubom Booksa i Kulturnim centrom Travno organizira izložbu fotografija pod nazivom Volonterske priče kroz objektiv koja kroz vizualnu umjetnost ističe važnost i ljepotu volontiranja.

Najava ove jedinstvene izložbe koju ćete imati prilike pogledati u Kulturnom centru Travno održat će se u našem klubu u sklopu programa Booksa u parku. Posjetitelji će moći sudjelovati u raznovrsnom cjelodnevnom programu koji će uključivati predstavljanje najaktivnijih organizatora volontiranja, panel diskusiju s volonterima i organizatorima te aktivnosti usmjerene na uključivanje lokalne zajednice.

PROGRAM NAJAVE IZLOŽBE:

15:00-18:00 sati - info punktovi o volontiranju, predstavljanje najaktivnijih organizatora volontiranja, uključivanje lokalne zajednice, radionice za učenike osnovnih i srednjih škola

18:30-20:00 sati - panel diskusija s volonterima i organizatorima volontiranja te najava izložbe

20:00-21:00 sat – druženje s volonterima, organizatorima volontiranja i posjetiteljima

 

IZLOŽBA

Izložba fotografija bit će otvorena za sve posjetitelje od 16.6. do 30.6. u Kulturnom centru Travno. Posjetitelji će imati priliku pogledati raznolike fotografije prikupljene od volontera i organizatora volontiranja s različitih volonterskih akcija. Svaka fotografija bit će popraćena pričom koja će dodatno oživjeti dojmove i emocije koje volonteri dijele sa zajednicom. 

Posjetite izložbu fotografija o volonterstvu i budite dio inspirativne priče o solidarnosti i zajedništvu koja će vas podsjetiti na snagu pojedinca i njegovu mogućnost da pozitivno utječe na svijet oko sebe. 

Datum: 16.6.2023. – 30.6.2023.

Lokacija: KUC Travno, Ul. Božidara Magovca 17, Zagreb

Ulaz na izložbu je besplatan! Pozovite svoje prijatelje, obitelj i sve zainteresirane da nam se pridruže i da zajedno proširimo svijest o važnosti volontiranja.

Za sve dodatne informacije o izložbi i programu, kontaktirajte nas na informirajse@vcz.hr

 

Programe Bookse u parku podupiru: Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2023

Ako ćete lipanj provesti zatočeni u gradu ili ako nas već s nestrpljenjem čekate, imamo dobre vijesti za vas – vraća se Booksa u parku! Za vas smo pripremili bogat književno-umjetnički program u suradnji s našim prijateljima i susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom.

Na platou pred Booksom pored Grginog kipa čeka vas mnoštvo sadržaja koje smo pažljivo i s ljubavlju smišljali za vas. Uz svježu limunadu, Booksin ledeni čaj ili kavu i, svakako, knjigu pronađite nešto za sebe – zajedno ćemo se družiti, educirati i zabavljati! Čekaju vas odlične knjige na Sajmu malih izdavača kojim otvaramo program, zanimljive tribine nastale u suradnji s izdavačkim kućama, Goethe institutom, udrugom Domino, Hrvatskim društvom pisaca, cjelodnevno druženje s Volonterskim centrom Zagreb. Nastupit će zvijezde Booksina književnog programa i radionica kreativnog pisanja, slavit ćemo prijateljstvo na glazbenoj Škrabici za Antu na kojoj će nastupiti glazbenica i glumica Ivana Starčević s prijateljima i prijateljicama (pripremamo vam i koncerte iznenađenja!). Subote ujutro rezervirane su za najmlađe s kojima ćemo čitati i crtati u suradnji s autori(ca)ma iz Oaza Books. Upoznat ćete mlade autore i autorice na književnom festivalu „Prvi prozak na vrh jezika” kojim ćemo zaključiti program i otići na zasluženi ljetni odmor.

Dođite i otkrijte novu knjigu, poslušajte zanimljive razgovore i čitanja, družite se s nama da nam ljeto u gradu bude bezbolnije! Možda upoznate nekoga!

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom1 i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu