Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
29.06.2023. u 17:00 @ Booksa

Javna tribina: Homofobija i transfobija u medijima u Hrvatskoj

Large 2023.  17
Ponedjeljak
19.06.2023.
Potaknuti izvještavanjem pojedinih medija u Hrvatskoj Dugine obitelji i Seksizam naš svagdašnji prepoznali su problem homofobnog i transfobnog izvještavanja koji zahtijeva javnu pažnju te smatraju kako je neophodno javno iznijeti ovaj problem i aktivno raditi na njegovom rješavanju.
 
Na tribini će gostovati stručnjaci/kinje iz javnih tijela, novinarstva, prava i organizacija civilnog društva koje se bave LGBTIQ+ ljudskim pravima kako bi podijelili/e svoja iskustva i perspektive vezane uz homofobiju i transfobiju u medijima.
 
Također, bit će predstavljena i analiza medijskog izvještavanja o LGBTIQ+ zajednici koju provodi Neformalna mreža za suzbijanje seksizma u medijima i oglašivačkoj industriji, kako bismo bolje razumjeli/e problematiku i identificirali/e moguće korake za poboljšanje.
 
Programe Bookse u parku podupiru: Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2023

Ako ćete lipanj provesti zatočeni u gradu ili ako nas već s nestrpljenjem čekate, imamo dobre vijesti za vas – vraća se Booksa u parku! Za vas smo pripremili bogat književno-umjetnički program u suradnji s našim prijateljima i susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom.

Na platou pred Booksom pored Grginog kipa čeka vas mnoštvo sadržaja koje smo pažljivo i s ljubavlju smišljali za vas. Uz svježu limunadu, Booksin ledeni čaj ili kavu i, svakako, knjigu pronađite nešto za sebe – zajedno ćemo se družiti, educirati i zabavljati! Čekaju vas odlične knjige na Sajmu malih izdavača kojim otvaramo program, zanimljive tribine nastale u suradnji s izdavačkim kućama, Goethe institutom, udrugom Domino, Hrvatskim društvom pisaca, cjelodnevno druženje s Volonterskim centrom Zagreb. Nastupit će zvijezde Booksina književnog programa i radionica kreativnog pisanja, slavit ćemo prijateljstvo na glazbenoj Škrabici za Antu na kojoj će nastupiti glazbenica i glumica Ivana Starčević s prijateljima i prijateljicama (pripremamo vam i koncerte iznenađenja!). Subote ujutro rezervirane su za najmlađe s kojima ćemo čitati i crtati u suradnji s autori(ca)ma iz Oaza Books. Upoznat ćete mlade autore i autorice na književnom festivalu „Prvi prozak na vrh jezika” kojim ćemo zaključiti program i otići na zasluženi ljetni odmor.

Dođite i otkrijte novu knjigu, poslušajte zanimljive razgovore i čitanja, družite se s nama da nam ljeto u gradu bude bezbolnije! Možda upoznate nekoga!

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom1 i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu