Page arrow
15.06.2022. u 17:30 @ Booksa

Zagreb PhD Café #16

Large copy of %c4%8citateljski klub poezije   predlo%c5%beak  3
Petak
27.05.2022.

Nastavlja se serija znanstvenih predavanja doktoranada zaposlenih na projektima Hrvatske zaklade za znanost.

Svoja će istraživanja predstaviti sljedeći mladi istraživači i istraživačice, budući doktori/ice iz područja prirodnih znanosti

- Klara Filek (Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu) - Raznolikost mikrobnih zajednica dijatomeja i bakterija glavatih želvi (Caretta caretta)

- Ines Haberle (Institut Ruđer Bošković) - Informiranje upravljanja morskim resursima modeliranjem fiziologije organizama

- Anita Stojanović Marković (Institut za antropologiju) - Farmakogenetički profil gena CYP2D6 u populaciji Roma Hrvatske

- Ana Terlević (Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu) - Filogeografija i taksonomija šumskog klinčića na Balkanskom poluotoku

- Monika Trupinić i Ivana Ponjavić (Institut Ruđer Bošković) - Kiralnost osigurava mehanički odgovor diobenog vretena na vanjske sile i ovisi o motornim proteinima i augminu.

Molimo zainteresirane posjetitelje da najave svoj dolazak preko Facebooka ili na mail dario@hrzz.hr.

Za dodatne informacije pišite organizatoru na dario@hrzz.hr.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2022

Stiglo je naše omiljeno godišnje doba, počinje Booksa u parku!

U idućih 6 tjedana, od 1.6. do 17.7., večeri ćemo provoditi uz kulturno-umjetnički program nastao u suradnji s našim posjetiteljima, brojnim organizacijama, umjetnicima i susjedstvom, volonterima i volonterkama. Preko dana plato ispred Bookse bit će veliki zeleni dnevni boravak za sve vas koji želite pisati i učiti uz kavu i tradicionalni Booksin domaći ledeni čaj, a ako želite napraviti predah uz knjigu, uvijek možete naći neku na našim policama. Večer je rezervirana za najnoviju suvremenu književnu i kulturno-umjetničku produkciju, za druženja s piscima i spisateljicama i inspirativne razgovore u čitateljskim klubovima.

S nama su i ove godine najbolji književni festivali te će svoje goste predstaviti Festival europske kratke priče, Sandorfov mini maraton, Versopolis, Prvi prozak na vrh jezika, LitLink. I Booksina glazbena publika imala je svojih želja pa ćemo na Škrabici slušati snažne glasove naše indie scene – Ninu Bajsić i Dimitrija Dimitrijevića.

Subote su rezervirane za dječji matine program, čitat ćemo skupa, crtati s autorima i autoricama Oaza Books, pričati priče uz Punu kuću priča.

Svoj spisateljski talent predstavit će i polaznici i polaznice radionica pisanja poezije i proze kod Dorte Jagić i Zorana Ferića, a uz pomoć Ivane Bodrožić razigravat će svoje talente i sudionici Raspričavanja. Vigor i Martin, voditelji Učitavanja, već biraju mlade poetske snage koje će predstaviti svoj rad.

Sve detalje pronađite na linku!

Park ispred Bookse pulsirat će u kvartovskom duhu koji kontinuirano raste i jača. Još jednom hrlimo ususret ljetu s Booksom u parku: s kvartom i za kvart! 

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu