Page arrow
11.06.2022. u 12:00 @ Booksa

Subotnja knjiška oaza - Oaza Booksa na Booksi u parku!

Large copy of unnamed design  1
Ponedjeljak
06.06.2022.

U okviru promocije Oaza Books knjige Prva detektivska agencija za praćenje ptica autora Marka Pogačara, koja donosi priču o sijamskoj mački Milici, autsajderici među domaćim mačkama u vrućem mediteranskom gradu, najavljujemo sljedeći program:

12:00 - 12:30 Interaktivno čitanje slikovnice Prva detektivska agencija za praćenje ptica Marka Pogačara

Čitanje će se održati uz vodstvo glumice i dramske pedagoginje Maje Kovač. Maja će nam pomoći da se upoznamo sa sijamskom mačkom Milicom, autsajdericom među domaćim mačkama u vrućem mediteranskom gradu. Odrasla na detektivskim noir - filmovima, Milica odluči otvoriti detektivsku agenciju, specijaliziranu za velike ptice u nevolji. Nesebično i predano pomažući albatrosima i kakaduima, bjeloglavim supovima, pelikanima i plamencima, Milica uči o dalekom i nepoznatom svijetu, i njegovim neobičnim stanovnicima. Zatim i sama odluči otići od kuće, obgrliti svijet objema šapama.

Prošlog ljeta je Majino čitanje bilo hit, ne propustite ovogodišnje da biste saznali što je to interaktivno čitanje!

13:00 - 13:45 Razgovor o knjizi Prva detektivska agencija za praćenje ptica Marka PogačaraVeliko je zadovoljstvo pričati o ovakvoj knjizi u prisustvu autora - Marko Pogačar ispričat će nam kako se rodila ideja o Prvoj detektivskoj agenciji za praćenje ptica, kako je agencija nastala i koja ga je to mačka Milica inspirirala da baš o njoj napiše knjige. O svom imaginariju i pisanju Marko Pogačar će pričat s dizajnericama i urednicama Robertom Bratović i Ninom Bačun. Moći ćete pogledat i kupiti i druga sjajna Oazina izdanja ilustriranih knjiga za djecu. Pričat ćemo i o izdavanju knjiga za djecu i o važnosti slikovnice kao medija koji je istovremeno i pedagogija i umjetnost i politička praksa. Više informacija na linku.

Za koga je program? Za velike i male, odrasle i djecu, i sve između!

 

Marko Pogačar rođen je 1984. godine u Splitu. Piše poeziju, esejistiku, prozu i književnu kritiku. Priredio je antologije Hrvatska mlada lirika 2014. (HDP, 2014.) i The Edge of a Page: Young Poetry in Croatia (HDP, 2019.). Nagrađivan je hrvatskim i međunarodnim nagradama i priznanjima za poeziju, prozu i esejistiku. Samostalne knjige prevedene su mu na desetak, a pojedinačni tekstovi na više od trideset jezika.  Objavio je sljedeće knjige: Pijavice nad Santa Cruzom, pjesme (AGM, Zagreb 2006.), Poslanice običnim ljudima, pjesme (Algoritam, Zagreb 2007.), Predmeti, pjesme (Algoritam, Zagreb 2009.), Atlas glasova, eseji (V.B.Z, Zagreb 2011.), Jer mi smo mnogi, publicistika (Algoritam, Zagreb 2011.), Bog neće pomoći, priče (Algoritam, Zagreb 2012.), Crna pokrajina, pjesme (Algoritam, Zagreb 2013.), Jugoton gori!, eseji (Sandorf, Zagreb 2013.), Slijepa karta, putopisna proza (Fraktura, Zaprešić 2016.), Zemlja Zemlja, poezija (Fraktura, Zaprešić 2017.), Pobuna čuvara / Čitati noću, eseji (KCNS, Novi Sad 2018.), Korov ili protiv književnosti (Fraktura, Zaprešić 2020.)

Maja Kovač završila je X. gimnaziju i Plesnu školu Ane Maletić. Diplomirala je na Učiteljskoj akademiji, smjer predškolski odgoj. Dramski pedagog je u Kazalištu Trešnja i u 4 sobe, a kao glavni cilj dramskog odgoja, u svome radu ističe buđenje psihofizičkih potencijala kod djece, kao i razvoj njihovih misaonih, verbalnih i socijalnih vještina. 20-tak godina radi kao profesionalna glumica u kazalištima za djecu i mlade. Neke od njenih značajnih uloga su Ariel (Shakespeare, Oluja, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu) te Matilda i Buratino (Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku).

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2022

Stiglo je naše omiljeno godišnje doba, počinje Booksa u parku!

U idućih 6 tjedana, od 1.6. do 17.7., večeri ćemo provoditi uz kulturno-umjetnički program nastao u suradnji s našim posjetiteljima, brojnim organizacijama, umjetnicima i susjedstvom, volonterima i volonterkama. Preko dana plato ispred Bookse bit će veliki zeleni dnevni boravak za sve vas koji želite pisati i učiti uz kavu i tradicionalni Booksin domaći ledeni čaj, a ako želite napraviti predah uz knjigu, uvijek možete naći neku na našim policama. Večer je rezervirana za najnoviju suvremenu književnu i kulturno-umjetničku produkciju, za druženja s piscima i spisateljicama i inspirativne razgovore u čitateljskim klubovima.

S nama su i ove godine najbolji književni festivali te će svoje goste predstaviti Festival europske kratke priče, Sandorfov mini maraton, Versopolis, Prvi prozak na vrh jezika, LitLink. I Booksina glazbena publika imala je svojih želja pa ćemo na Škrabici slušati snažne glasove naše indie scene – Ninu Bajsić i Dimitrija Dimitrijevića.

Subote su rezervirane za dječji matine program, čitat ćemo skupa, crtati s autorima i autoricama Oaza Books, pričati priče uz Punu kuću priča.

Svoj spisateljski talent predstavit će i polaznici i polaznice radionica pisanja poezije i proze kod Dorte Jagić i Zorana Ferića, a uz pomoć Ivane Bodrožić razigravat će svoje talente i sudionici Raspričavanja. Vigor i Martin, voditelji Učitavanja, već biraju mlade poetske snage koje će predstaviti svoj rad.

Sve detalje pronađite na linku!

Park ispred Bookse pulsirat će u kvartovskom duhu koji kontinuirano raste i jača. Još jednom hrlimo ususret ljetu s Booksom u parku: s kvartom i za kvart! 

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu