Page arrow
24.06.2022. u 20:00 @ Booksa

Ferićeva radionica: polaznici/e čitaju

Large dscf0839
Ponedjeljak
20.06.2022.

Polaznice i polaznici Radionice kreativnog pisanja kratke priče čitat će svoje priče koje su nastale tijekom radionice pod vodstvom Zorana Ferića u jesenjem semestru prošle godine.

Svoje priče čitaju i s voditeljem i mentorom Zoranom Ferićem razgovaraju:  Maja Vrbanc, Marija Antić, Ana Dević, Ana Lozica, Ivan Markota, Borna Sor, Lucija Švaljek, Tomislav Šoban.

Evo kako je mentor opisao ovogodišnju grupu: "Odmah na početku, kad smo birali kandidate po njihovim pričama, učinilo mi se da će u ovoj grupi biti odličnih pisaca jer su to već bili radovima kojima su se prijavili za radionicu. A kad je konačno počelo, nizale su se dobre priče, neke od njih i odlične i odmah se moglo vidjeti da će ova grupa biti odlična. Ono što je tu važno jest da su polaznici, nekako, bili već formirani autori, da im je osjećaj za jezik najčešće bio izvanredan, kao i čitalačko iskustvo, što baš nije bilo svojstveno polaznicima drugih grupa. Profilirali su se već, netko kao humorist, neka kao majstorica vrlo kratkih formi i 'kondenziranog jezika', netko opet kao talent stvaranja atmosfere ili dijaloga. Uglavnom, odlična grupa. Ali ono što mi se čini najvažnije, je što su ostali u kontaktu i dalje, što se nalaze, čitaju i pišu i sve to ima, čini mi se odličnu perspektivu. Konačno, radi se o ljudima koji su bliski kreativnim zanimanjima, novinarstvu, reklami i manje-više svi rade s jezikom i na svom poslu.

Očekuje nas svečanost kratke priče i jedna uistinu vruća večer."

Za zagrijavanje priče pročitajte na linku.

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Booksa u parku 2022

Stiglo je naše omiljeno godišnje doba, počinje Booksa u parku!

U idućih 6 tjedana, od 1.6. do 17.7., večeri ćemo provoditi uz kulturno-umjetnički program nastao u suradnji s našim posjetiteljima, brojnim organizacijama, umjetnicima i susjedstvom, volonterima i volonterkama. Preko dana plato ispred Bookse bit će veliki zeleni dnevni boravak za sve vas koji želite pisati i učiti uz kavu i tradicionalni Booksin domaći ledeni čaj, a ako želite napraviti predah uz knjigu, uvijek možete naći neku na našim policama. Večer je rezervirana za najnoviju suvremenu književnu i kulturno-umjetničku produkciju, za druženja s piscima i spisateljicama i inspirativne razgovore u čitateljskim klubovima.

S nama su i ove godine najbolji književni festivali te će svoje goste predstaviti Festival europske kratke priče, Sandorfov mini maraton, Versopolis, Prvi prozak na vrh jezika, LitLink. I Booksina glazbena publika imala je svojih želja pa ćemo na Škrabici slušati snažne glasove naše indie scene – Ninu Bajsić i Dimitrija Dimitrijevića.

Subote su rezervirane za dječji matine program, čitat ćemo skupa, crtati s autorima i autoricama Oaza Books, pričati priče uz Punu kuću priča.

Svoj spisateljski talent predstavit će i polaznici i polaznice radionica pisanja poezije i proze kod Dorte Jagić i Zorana Ferića, a uz pomoć Ivane Bodrožić razigravat će svoje talente i sudionici Raspričavanja. Vigor i Martin, voditelji Učitavanja, već biraju mlade poetske snage koje će predstaviti svoj rad.

Sve detalje pronađite na linku!

Park ispred Bookse pulsirat će u kvartovskom duhu koji kontinuirano raste i jača. Još jednom hrlimo ususret ljetu s Booksom u parku: s kvartom i za kvart! 

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu