Page arrow
14.06.2022. u 20:00 @ Booksa

Dortina radionica: polaznici/e čitaju!

Large 1.6. 17.7.  8
Srijeda
18.05.2022.

Polaznice i polaznici Radionice kreativnog pisanja poezije čitat će svoje pjesme koje su nastale tijekom radionice koja je održana pod vodstvom pjesnikinje Dorte Jagić u proljetnjem semestru.Svoje pjesme čitaju i s voditeljicom i mentoricom Dortom Jagić razgovaraju: Branka Trbović, Sonja Jambor, Jasna Dragić, Ivan Markota, Nikolina Iris Filipović, Bojan Krištofić, Tena Tadić, Estela Perkov, Klara Latinac, Petra Zorica, Tatjana Ćaćić, Željana Karlović.

Naša istaknuta i nagrađivana pjesnikinja Dorta Jagić vodila je ovu radionicu od ožujka do lipnja i o svojim polaznicima i radu u proteklih 3 mjeseca kaže: „Na djelu je dvanaest posve različitih, ali jasnih i samosvojnih pjesničkih glasova. Ova generacijski, svjetonazorski i pjesmonazorski krajnje raznolika i šarena ekipa od samog početka radionice kao da je bila dobro uigrana. A nije, već je, uz malo sreće, posrijedi moć razmjene uvida, mišljenja i upravo napisanih pjesama u zajedništvu. Dakle, čudom talenta i preciznih vježbi, dobre poezije i druženja u naših deset susreta ova nemala pjesnička družina nije emanirala ni mrvu disonance i kaosa, već harmoniju i radost dijaloga i zajedničkog stvaranja. Na moje zadovoljstvo, napisalo se i čitalo mnogo sjajnih pjesama koje će se predstaviti u utorak u Booksi.“

***

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Možda će vas zanimati
Video
Homepage devdeeste 11.06.2021.

Razgovor o zborniku 'Devedesete'

Na Booksi u parku održan je razgovor o znanstvenom doprinosu, primjeni i generacijskoj perspektivi zbornika 'Devedesete. Kratki rezovi'.

Video
Homepage 186845999 3923416274438507 7021523380776588581 n 31.05.2021.

Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje

Na tribini 'Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje' u parku ispred Bookse gostovale su Olja Savičević Ivančević i Ivana Bodrožić. Kako je protekao razgovor - otkrijte u videu!

Video
Homepage booksa u parku 26.06.2018.

VIDEO: Ivana Bodrožić i Olja Savičević Ivančević

Nagrađivane književnice u programu 'Booksa u parku' govorile su o stranim izdanjima svojih knjiga i statusu žena u književnosti.

Piše: Booksa

Booksa u parku 2022

Stiglo je naše omiljeno godišnje doba, počinje Booksa u parku!

U idućih 6 tjedana, od 1.6. do 17.7., večeri ćemo provoditi uz kulturno-umjetnički program nastao u suradnji s našim posjetiteljima, brojnim organizacijama, umjetnicima i susjedstvom, volonterima i volonterkama. Preko dana plato ispred Bookse bit će veliki zeleni dnevni boravak za sve vas koji želite pisati i učiti uz kavu i tradicionalni Booksin domaći ledeni čaj, a ako želite napraviti predah uz knjigu, uvijek možete naći neku na našim policama. Večer je rezervirana za najnoviju suvremenu književnu i kulturno-umjetničku produkciju, za druženja s piscima i spisateljicama i inspirativne razgovore u čitateljskim klubovima.

S nama su i ove godine najbolji književni festivali te će svoje goste predstaviti Festival europske kratke priče, Sandorfov mini maraton, Versopolis, Prvi prozak na vrh jezika, LitLink. I Booksina glazbena publika imala je svojih želja pa ćemo na Škrabici slušati snažne glasove naše indie scene – Ninu Bajsić i Dimitrija Dimitrijevića.

Subote su rezervirane za dječji matine program, čitat ćemo skupa, crtati s autorima i autoricama Oaza Books, pričati priče uz Punu kuću priča.

Svoj spisateljski talent predstavit će i polaznici i polaznice radionica pisanja poezije i proze kod Dorte Jagić i Zorana Ferića, a uz pomoć Ivane Bodrožić razigravat će svoje talente i sudionici Raspričavanja. Vigor i Martin, voditelji Učitavanja, već biraju mlade poetske snage koje će predstaviti svoj rad.

Sve detalje pronađite na linku!

Park ispred Bookse pulsirat će u kvartovskom duhu koji kontinuirano raste i jača. Još jednom hrlimo ususret ljetu s Booksom u parku: s kvartom i za kvart! 

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu