Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
25.06.2021. u 18:00 @ Booksa

Razgovor o audio zbirci poezije 'Bez zastoja i bez straha'

Large 1.6.   18.7.  13
Srijeda
16.06.2021.

U suradnji s platformom Book&zvook u parku ispred Bookse održat će se razgovor o audio zbirci ženske poezije Bez zastoja i bez straha.

U razgovoru će sudjelovati autorice pjesama iz zbirke te Aida Bagić (suurednica), Ljubica Letinić (produkcijska kuća Transonica) i Paula Zore (Platforma za reproduktivnu pravdu).

Zbirka je objavljena na 8. mart, simbolično, od kada se može preslušati na mobilnoj aplikaciji Book&zvook. Urednice zbirke su Aida Bagić i Sanja Baković, skladatelj je Maro Market, a produkciju knjige, kao i svih audio knjiga koje se mogu čuti na aplikaciji Book&zvook potpisuje produkcijska kuća Transonica, iza koje stoje dugogodišnja radijska novinarka Ljubica Letinić i dramska ton-majstorica Lana Deban

Autorice pjesama uvrštenih u zbirku su Jasenka Kodrnja, Sonja Manojlović, Aida Bagić, Olja Savičević Ivančević, Saška Rojc, Monika Herceg, Dorta Jagić, Lara Mandli, Zrinka Posavec, Sanja Baković, Darija Žilić, Željka Horvat Čeč, Mateja Jurčević, Marijana Radmilović, Nela Milijić, Lara Mitraković, Ivana Bodrožić i Nada Topić.

Pjesme su snimljene na način da ih čitaju same autorice koje se koriste vlastitim glasom da bi podcrtale uvjerenje da “umjetnost i poezija nisu odvojene od naših života”, već “zrcale i povratno oblikuju našu stvarnost, osjećaje, sliku o društvu, o nama samima” – kako je objasnila Ivana Bodrožić.

Incijativu za stvaranje ove audio zbirke dala je Platforma za reproduktivnu pravdu, a sve je krenulo još od akcije Često odu u baštu i nikad se ne vrate, održane povodom Međunarodnog dana za legalan i siguran pobačaj u rujnu 2019. godine, kojom se nastojalo  ukazati na nejednake materijalne uvjete koji diktiraju društvenu svakodnevicu žena pa tako i dostupnost pobačaja. Zbirka je objavljena simbolično na 8. mart koji ove godine nije obilježilo marširanje žena ulicama jer su na snazi još bile epidemiološke mjere, no upravo je objavljivanje ove zbirke donijelo poruku da aktivizam nije samo ulica, nego i stih.

Pjesme iz zbirke Bez zastoja i bez straha preuzmite besplatno na Book&zvook - prvoj mobilnoj aplikaciji za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku, koja je dostupna za sve Android i Apple uređaje.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

g

 

Booksa u parku 2021

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

I dalje se družimo u parku!

Zagrebačkom Martićevom i dalje - kroz rujan i listopad - glasno odzvanjaju književnost i kultura: nastavljamo druženja na Booksinim programima u parku!

Istina jest da je Booksa odavno svoje programe pogurala van jer druženja u parku ipak su nešto posebno. U tih nekoliko tjedana programa usmjeravamo se na raznolikost, solidarnost i otvorenost u našem malom, ali beskrajno dragom i šarmantnom kvartu. Nakon dugog perioda zatvorenosti, izolacije, zazora od druženja i sveopće krize i nesigurnosti, još radosnije ugošćavamo prijatelje daleke i bliže, susjede i strance, festivale nove i stare, sve pod brezama i još bliže kvartu – dođite se zabaviti, educirati i družiti se!

Large ninaromicbooksa 25jun21 pibernik 34

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu