Klub Booksa je na godišnjem do 24. kolovoza, dakle dotad ne radimo! Uživajte u ljetu! / Booksa is on a vacation until August 24th. Have a great summer!
Close
Page arrow
25.06.2021. u 18:00 @ Booksa

Razgovor o audio zbirci poezije 'Bez zastoja i bez straha'

Large 1.6.   18.7.  13
Srijeda
16.06.2021.

U suradnji s platformom Book&zvook u parku ispred Bookse održat će se razgovor o audio zbirci ženske poezije Bez zastoja i bez straha.

U razgovoru će sudjelovati autorice pjesama iz zbirke te Aida Bagić (suurednica), Ljubica Letinić (produkcijska kuća Transonica) i Paula Zore (Platforma za reproduktivnu pravdu).

Zbirka je objavljena na 8. mart, simbolično, od kada se može preslušati na mobilnoj aplikaciji Book&zvook. Urednice zbirke su Aida Bagić i Sanja Baković, skladatelj je Maro Market, a produkciju knjige, kao i svih audio knjiga koje se mogu čuti na aplikaciji Book&zvook potpisuje produkcijska kuća Transonica, iza koje stoje dugogodišnja radijska novinarka Ljubica Letinić i dramska ton-majstorica Lana Deban

Autorice pjesama uvrštenih u zbirku su Jasenka Kodrnja, Sonja Manojlović, Aida Bagić, Olja Savičević Ivančević, Saška Rojc, Monika Herceg, Dorta Jagić, Lara Mandli, Zrinka Posavec, Sanja Baković, Darija Žilić, Željka Horvat Čeč, Mateja Jurčević, Marijana Radmilović, Nela Milijić, Lara Mitraković, Ivana Bodrožić i Nada Topić.

Pjesme su snimljene na način da ih čitaju same autorice koje se koriste vlastitim glasom da bi podcrtale uvjerenje da “umjetnost i poezija nisu odvojene od naših života”, već “zrcale i povratno oblikuju našu stvarnost, osjećaje, sliku o društvu, o nama samima” – kako je objasnila Ivana Bodrožić.

Incijativu za stvaranje ove audio zbirke dala je Platforma za reproduktivnu pravdu, a sve je krenulo još od akcije Često odu u baštu i nikad se ne vrate, održane povodom Međunarodnog dana za legalan i siguran pobačaj u rujnu 2019. godine, kojom se nastojalo  ukazati na nejednake materijalne uvjete koji diktiraju društvenu svakodnevicu žena pa tako i dostupnost pobačaja. Zbirka je objavljena simbolično na 8. mart koji ove godine nije obilježilo marširanje žena ulicama jer su na snazi još bile epidemiološke mjere, no upravo je objavljivanje ove zbirke donijelo poruku da aktivizam nije samo ulica, nego i stih.

Pjesme iz zbirke Bez zastoja i bez straha preuzmite besplatno na Book&zvook - prvoj mobilnoj aplikaciji za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku, koja je dostupna za sve Android i Apple uređaje.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

g

 

Možda će vas zanimati
Održati Tamagotchija na životu što duže
Homepage extra large photo 1545595271 908483fa6e50 02.11.2020.

Vidimo se sutra, Milenijalče

"Ponekad, kad se svi nađemo u istom gradu, zatvaramo se u stan i pokušavamo nadoknaditi vrijeme..."

Piše: Espi Tomičić

U fokusu
Homepage extra large girl reading 1890.jpg large 30.10.2020.

Di si bija kad se čitalo?

Razgovarali smo sa sedmero mladih kako bismo dobili bolji dojam o njihovim čitalačkim navikama i načinu na koji razmišljaju o knjigama te raznolikosti njihovih iskustava.

Piše: Ivana Perić

Podcast
Homepage extra large extra large podcast2 26.10.2020.

Booksin podcast: Utjecaji Elene Ferrante (drugi dio)

Drugi dio razgovora Nađe Bobičić i Maje Abadžije o Eleni Ferrante i njezinim utjecajima.

Piše: Booksa

Preporuke
Homepage 122529560 662506014690994 3470014853846898504 n 23.10.2020.

Velika priča, veliki roman

'Čovjek koji je volio pse' Leonarda Padure jedan je od najboljih povijesnih romana koji možete pronaći

Piše: F. B.

Booksa u parku 2021

Booksa u parku!

Zagrebačkom Martićevom opet glasno odzvanjaju književnost i kultura – stigla nam je Booksa u parku 2021!

Istina jest da je Booksa odavno svoje programe pogurala van, no Booksa u parku ipak je nešto posebno. U tih nekoliko tjedana programa usmjeravamo se na raznolikost, solidarnost i otvorenost u našem malom, ali beskrajno dragom i šarmantnom kvartu. Nakon dugog perioda zatvorenosti, izolacije, zazora od druženja i sveopće krize i nesigurnosti, još radosnije ugošćavamo prijatelje daleke i bliže, susjede i strance, festivale nove i stare, sve pod brezama i još bliže kvartu – dođite se zabaviti, educirati i družiti se!

Large 1.6.   18.7.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu