Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250
04.07.2021. u 20:00 @ Booksa

Predstavljanje Književne zadruge iz Sarajeva

Large 178221021 281974136909958 1939420539181575806 n
Četvrtak
24.06.2021.

U parku ispred Bookse gostuje Književna zadruga iz Sarajeva. U razgovoru s Ivanom Dražić sudjelovat će Vanja Šunjić, Arman Fatića i Adnan Bajrović.

Malo malo pa uzviknemo: ''Živjela književna prijateljstva!'' A od kad smo upoznali sarajevsku Književnu zadrugu dodajemo i: ''Živjelo i književno zadrugarstvo!''

Od sudbonosnog susreta na još jednom mjestu prijateljstva i povjerenja, festivalu Bookstan 2018. godine, pokretači ove jedinstvene književne zajednice Vanja Šunjić, Arman Fatića i Adnan Bajrović nerazdvojno stvaraju i promišljaju svoje književne radove, zajednička dobra, društvene odnose te odnose jezika i književnosti. Njihova suradnja može se nazvati i formativnom, jer već godinama dijele resurse, umjetnički utječu jedni na druge, kritički bruse svoj jezik, preispituju identitete, društvene pozicije i klasne nejednakosti. 

Upravo ovog proljeća započeli su izdavački poduhvat i književnoj publici ponudili svoje samizdate Srce je u obliku trougla Vanje Šunjić, Meddah i fildžan i Sarajevski san Armana Fatića te Kosmičke šetnje tastaturom Adnana Bajrovića u kojima se propituju slike svakodnevnice naših društava, srži njihove posttranzicijske pustoši i teme koje ostaju kad se iz umjetnosti i društva odstrane konverzacije vezane za rat i jugonostalgiju.

Sa zadrugarima - zagovornicima književnog samoupravljanja i solidarnog doprinosa u književnosti razgovara urednica našeg portala Ivana Dražić koja ih je na spomenutom Bookstanu vješto zapazila i krajičkom oka pratila njihov rad. 

Kako i mi i Književna zadruga (a, bome, i Aristotel), smatramo da je prijateljstvo nešto najpotrebnije za život, bit će ovo promocija čiste književne ljubavi te ne oklijevajte od pridruživanja ovom sretnom događaju!

Lajkajte Zadrugu, čitajte što imaju za reći i pribilježite se za kupovinu zadrugarskih knjiga.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova. 

Booksa u parku 2021

Programe Bookse u parku podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.

I dalje se družimo u parku!

Zagrebačkom Martićevom i dalje - kroz rujan i listopad - glasno odzvanjaju književnost i kultura: nastavljamo druženja na Booksinim programima u parku!

Istina jest da je Booksa odavno svoje programe pogurala van jer druženja u parku ipak su nešto posebno. U tih nekoliko tjedana programa usmjeravamo se na raznolikost, solidarnost i otvorenost u našem malom, ali beskrajno dragom i šarmantnom kvartu. Nakon dugog perioda zatvorenosti, izolacije, zazora od druženja i sveopće krize i nesigurnosti, još radosnije ugošćavamo prijatelje daleke i bliže, susjede i strance, festivale nove i stare, sve pod brezama i još bliže kvartu – dođite se zabaviti, educirati i družiti se!

Large ninaromicbooksa 25jun21 pibernik 34

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu