Novo radno vrijeme kluba Booksa: utorak - subota od 10 do 18h; nedjelja od 10 do 15h.
Piše: Booksa Booksa

VIDEO: Učitavanje: Nina Kremžar

Large kremzar 4
Srijeda
03.06.2020.


Na trećem internacionalnom Učitavanju Vigor Vukotić razgovarao je sa slovenskom pjesnikinjom i spisateljicom Ninom Kremžar

Nekoliko Nininih pjesama pročitajte na linku.

Nina Kremžar (1993) rođena je u Ljubljani. Diplomirala je anglistiku i japanologiju, a magistrirala književnost i književnu teoriju na Odsjeku za anglistiku. Trenutno pohađa doktorski studij na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Piše poeziju i prozu, koju je objavljivala u različitim slovenskim književnim časopisima i nekoliko međunarodnih zbornika. Za pjesme i kratke priče osvojila je nekoliko nagrada, među kojima i Airbeletrininu nagradu za najbolju kratku priču. U 2019. bila je pobjednica pjesničkog turnira Pivec, a 2018. bila je pobjednica festivala Urška, a njen je pjesnički prvijenac Dostop na odprto morje izašao ujesen 2019. Glavna je urednica književnog časopisa Novega zvona.

Nina Kremžar (1993) je rojena v Ljubljani. Diplomirala je iz anglistike in japonologije, magistrirala na oddelkih za anglistiko ter primerjalno književnost in literarno teorijo, trenutno pa je doktorska študentka literarnih ved na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Piše poezijo in prozo, ki jo objavlja v različnih slovenskih literarnih revijah in nekaterih mednarodnih zbornikih. Za svoje pesmi in zgodbe je s strani slovenskih založb prejela nekaj nagrad, med drugim Airbeletrinino nagrado za najboljšo zgodbo in naziv vitezinje poezije na Pesniškem turnirju založbe Pivec. 2018 pa je postala zmagovalka festivala Urška, zato je njen pesniški prvenec Dostop na odprto morje izšel jeseni 2019. Je glavna in odgovorna urednica literarne revije Novega zvona.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu