Za boravak u klubu Booksa potrebna je Covid potvrda. / Covid Certificate is mandatory in Booksa.
Close
Page arrow
Piše: Dinko Kreho

VIDEO: Chika Unigwe u Booksi

Large chika D. Kreho i C. Unigwe
Nedjelja
11.06.2017.
Kao sudionica Festivala europske kratke priče, nigerijsko-belgijska književnica Chika Unigwe gostovala je 30.5. u Booksinom programu Zagreb Reads Europe.

Chika Unigwe rođena je u Enuguu u Nigeriji. Godinama je živjela u Belgiji, a prozu piše na nizozemskom/flamanskom i engleskom jeziku. Za svoje kratke priče je 2003. nagrađena na BBC-evom natječaju i na natječaju Commonwealtha, a 2004. je doktorirala književnost na Sveučilištu u Leidenu u Nizozemskoj. Unigwein roman De Feniks (2005.) prva je objavljena prozna knjiga flamanske autorice ili autora afričkog porijekla. 
Njezin roman On Black Sisters' Street (2009.), koji prati živote afričkih prostitutki u Belgiji, naišao je na iznimno dobar prijem kritike, preveden je na desetak jezika, a 2012. je i ovječan Književnom nagradom Nigerije, jednom od najbogatijih književnih nagrada u svijetu (oko 100.000 američkih dolara). Od 2013. Unigwe živi u SAD-u gdje na Sveučilištu Brown u Rhode Islandu predaje kreativno pisanje.
S Chikom Unigwe razgovarao je Dinko Kreho.

Sažetak razgovora možete pročitati ovdje. Snimku cijelog razgovora pogledajte niže:

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu