Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open from 10am to 6pm.
Close
Page arrow

Učitavanje: Lana Bojanić

Large large untitled design  54
Utorak
23.03.2021.

Tribina Učitavanje vraća se korijenima – u ovom online izdanju svoju poeziju predstavlja i čita pjesnikinja Lana Bojanić, s kojom je razgovarao Vigor Vukotić.Lana je rođena 1992. u Zagrebu. Diplomirana je psihologinja. Poeziju i prozu objavljivala je u mnogim časopisima i zbornicima, kao i na portalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Osnivačica je književne grupe 90+ koja nakon mnogih javnih čitanja izdaje zajednički zbornik Netko podvikne, djeca odrastu (Fraktura, 2018.). Kao spin-off 90+, pokrenula je književnu tribinu za mlade, neafirmirane pjesnike i prozaike koja se trenutno održava pod nazivom Učitavanje. Dobitnica je prve nagrade Ulaznica za poeziju 2017. Njena prva samostalna zbirka poezije Pribor za lov i vremeplov objavljena je 2020. (Jesenski & Turk). Trenutno živi, radi i studira u Manchesteru, UK.

Zbirku Pribor za lov i vremeplov Lana je prošle godine, uz Marka Pogačara i Krunu Lokotara, predstavila u parku ispred Bookse - snimka je ovdje, a tim povodom s njom je razgovarala i Monika Herceg - intervju na linku.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Možda će vas zanimati
Poezija
Homepage mike balbus 6l4ccm4srdk unsplash 19.03.2021.

Lana Bojanić - izbor pjesama

Ususret književnoj tribini 'Učitavanje' na kojoj će gostovati pjesnikinja Lana Bojanić donosimo nekoliko njezinih pjesama.

Piše: Booksa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu