Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open from 10am to 6pm.
Close
Page arrow

Učitavanje: Jana Radičević

Large jana radic%cc%8cevic%cc%81
Utorak
26.01.2021.

Na prvoj ovogodišnjoj tribini Učitavanje svoju je poeziju predstavila mlada crnogorska pjesnikinja Jana Radičević.
S njom je o stvaranju u vrijeme pandemije, referencama u poeziji, selidbama i mnogočemu drugome razgovarao Vigor Vukotić, polovica uobičajenog dvojca s Učitavanja.

Janine pjesme pročitajte na linku.

Jana Radičević rođena je 1997. u Podgorici. Studije germanistike završila je na Filološkom fakultetu u Nikšiću, a kao studentica na razmjeni boravila je i na sveučilištima u Marburgu i Grazu. Prva zbirka poezije ako kažem može postati istina objavljena joj je 2019. u izdanju Partizanske knjige. Najmlađa je dobitnica godišnje literarne stipendije Writer of the City of Graz za 2020/21 koju svake godine dodjeljuje grad Graz. Članica je književne grupe Forum mladih pisaca koja se okuplja u podgoričkom KIC-u Budo Tomović od 2015. godine. Za ciklus pjesama Megalodon Lantimos osvojila je drugu nagradu na natječaju Ulaznica 2017, a bila je finalistica više književnih natječaja. Objavljivala je poeziju i kratke priče u brojnim zbornicima, književnim časopisima i portalima. Poezija joj je prevedena na njemački i slovenski, a u najavi su i prijevodi na engleski, francuski i grčki.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu